Ο καλός επιλοχίας Πάνος

Λογικά η σημερινή μέρα απαιτεί να ασχοληθώ με τον ακμάζοντα Μερκελισμό του Αλέξη και τον όψιμο αντί-Μερκελισμό της Νέας Δημοκρατίας. Λογικά. Αλλά ακόμα και τη μέρα επίσκεψης της Γερμανίδας ευρώ-αυτοκρατόρισσας, υπάρχει ένα όνομα που επιμένει να κάνει πρωτοσέλιδα στην Ελλάδα: Πάνος Καμμένος

Και για να πω την αλήθεια πίστευα ότι είχα κάπως κλείσει με το κεφάλαιο Πανάρας τις παραμονές των τελευταίων εκλογών, με σκοπό να ασχολούμαι όσο μπορώ λιγότερο μαζί του, όταν… Όταν την προηγούμενη εβδομάδα ψάχνοντας κάτι άσχετο παρατήρησα ότι το όνομά του έπαιζε στο 70% των πρωτοσέλιδων όλων των εφημερίδων, για διαφορετικούς λόγους και χωρίς να έχει κάνει ή πει τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνει ή λέει τις περισσότερες εβδομάδες.

Έτσι από περιέργεια και χάρις σε μερικά σάιτ που ειδικεύονται στο θέμα πρωτοσέλιδα, άρχισα να το ψάχνω πηγαίνοντας ακόμα και τρεις μήνες νωρίτερα. Ξέρετε τι ανακάλυψα; Ότι ο Πανάρας παίζει πρώτο όνομα μαρκίζα, τουλάχιστον σε ένα πρωτοσέλιδο την μέρα. Σημαντικό και λέει πολλά από μόνο του.

ovi_greece_0119_003lΞέρετε τι άλλο παρατήρησα; Ότι αυτά τα πρωτοσέλιδα μπορεί να δίνουν μια καρικατουρίστικη εικόνα του Πανάρα, να τον χλευάζουν ή και να τον μειώνουν αλλά όλα αυτά είναι επιφανειακά και κανένα πρωτοσέλιδο δεν δείχνει έχθρα ή αντιπάθεια. Απεναντίας, η εικόνα που δίνουν – και νομίζω ότι το έχω αναφέρει και παλαιότερα – είναι αυτή του μπούλη συμμαθητή που όλοι είχαμε στο γυμνάσιο και μας παραμύθιαζε με ιστορίες για τις γκόμενες που δήθεν είχε πάει αλλά τον ακούγαμε γιατί ήξερε να τις λέει ωραία και να μας κάνει να γελάμε.

Θα μου πείτε τώρα ότι δε διαβάζω τα: λαϊκιστής, αποστάτης, ακροδεξιός, παραμυθάς, συνωμοσιολόγος, ψεκασμένος; Σοβαρολογείτε; Είπε ο λαϊκιστής Γεωργιάδης τον Καμμένο λαϊκιστή και η ιέρεια της αποστασίας και του φασισμού ο ΑντωνΆκης Σαμαράς τον Πανάρα αποστάτη; Και το ορφανό του Παττακού και του Παπαδόπουλου, ο τσεκουράτος Βορίδης θέλει τον Καμμένο …ακροδεξιό; Και ποιός τον είπε παραμυθά; Το Τζαβαράκι που είναι και στην κατηγορία ψεκασμένος ή η Μισέλ, η Ασημακοπούλου; Όσο για το συνωμοσιολόγος, ένας είναι ο συνωμότης μαξιλαροκρύφτης και έτσι θα μείνει στην ιστορία. Στο τέλος θα μου πείτε ότι είπε και ο γάιδαρος τον πετεινό …κεφάλα!

Για όσα και να κατηγορήσεις τον Πάνο Κομμένο, όσο και να προσπαθήσεις να τον μειώσεις, υπάρχει πάντα ένα ‘λαμπρό’ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που είναι τρισχειρότερος. Και μάλιστα στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα του Καραμανλή, ο Πάνος Καμμένος ίσως και να είναι πιο Νέα Δημοκρατία από όλα τα παραπαίδια του ΑντωνΆκη σε αυτό το φρανκεσταϊνικό κατασκεύασμα με ολίγη ΠΟΛΑΝ και πολύ ΛΑΟΣ.

Ο Πάνος Καμμένος είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση έλληνα πολιτικού και η πορεία του άξια μελέτης γιατί διαφέρει από την περπατημένη άλλων ελλήνων πολιτικών.  Κι όπως είχα γράψει και παλαιότερα, είναι ένας πολιτικός που κατάφερε να δημιουργήσει μόνος του την δεύτερη του μεγάλη ευκαιρία και όχι μόνο να σπείρει σε αυτή αλλά και να καλλιεργήσει και να δρέψει. Κι όλα αυτά μόνιμα …ψεκασμένος, γιατί αυτό θα του μείνει θέλει δεν θέλει.

Ο Πανάρας εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το κόμμα του Καραμανλή το 1993, το 2007 έγινε υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τον Κώστα Καραμανλή και το 2011 …διαγράφτηκε από την ΝΔ/ΠΟΛΑΝ/ΛΑΟΣ με τις γνωστές φασιστικές πρακτικές άσκησης εξουσίας του ΑντωΆκη Σαμαρά.

Ο Καμμένος – ο και ψεκασμένος – ΔΕΝ αποστάτησε το 2011, αλλά διαγράφτηκε από έναν αποστάτη φασιστικά, και τον Γενάρη του 2012 ίδρυσε τους Ανεξαρτήτους Έλληνες. Από την ημέρα γέννησης των ΑΝΕΛ πολιτικοί όλων των κομμάτων και ΜΜΕ στοιχηματίζουν το τέλος του κόμματος και σε κάθε εκλογική μάχη, με μπροστάρηδες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων,  βλέπουν την διάλυσή τους. Αλλά από το 2012 μέχρι το 2015 και σε τέσσερεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ο Καμμένος τους έχει διαψεύσει όλους! Και αυτό είναι γεγονός και ιστορία.

Και τώρα ετοιμάζεται για έξοδο από μια κυβέρνηση που ο ίδιος χαρακτηρίζει εθνικής σωτηρίας, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας με τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τον ιδεολογικό του αντίπαλο, πάντα για «την Ελλάδα ρε γαμώτο» και για ένα θέμα εθνικό που ο ίδιος από την αρχή της συνεργασίας χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή. Αυτό χαρακτηρίζεται και ηρωική έξοδος. Κι έτσι ακριβώς θα το πουλήσει σε επερχόμενες εκλογές.

Γιατί εγώ πιστεύω οτι ο Πανάρας τη δεδομένη στιγμή και σε αντίθεση με όλα όσα γράφονται και λέγονται, ΔΕΝ ειναι κολλημένος στην καρέκλα αλλά στη διατήρησή του στο πολιτικό προσκήνιο και για να γίνει αυτό ΠΡΕΠΕΙ να παραιτηθεί. Ο Πάνος Καμμένος θα στηρίξει ολη την επερχόμενη προεκλεογική του εκστατεία στο συνδιασμό του καλού επιλοχία και της ηρωικής εξόδου.

Βλέπετε στη συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα, ο Πανάρας το έπαιξε καλός …επιλοχίας, κάτι σαν τον επιλοχία της μοίρας που βγάζει τις υπηρεσίες και ουρλιάζει «Μαρία τα μπούτια σου» στις ασκήσεις. Ποτέ ανθύπας, ποτέ λοχαγός, ποτέ ταξίαρχος ή στρατηγός, αδιάφορα με το πόσες στολές παραλλαγής δοκίμασε. Για τον Τσίπρα ο Καμμένος ήταν και θα είναι πάντα ο καλός επιλοχίας Πάνος.

Τον Πάνο Καμμένο δεν θα τον ψήφιζα ποτέ και είναι χάος αυτό που μας χωρίζει σε όλα τα θέματα και δεν φαντάζομαι να πίστεψε κανένας από εσάς το αντίθετο. Ξέχωρα από το γεγονός ότι τον θεωρώ βαθιά και αθεράπευτα ξενοφοβικό, άνθρωπο γεμάτο υστερικές προκαταλήψεις και ομοφοβικό, που με θέτει σε διαμετρικά αντίθετα στρατόπεδα.

Παράλληλα δεν ξέρω ούτε μπορώ να πω με βεβαιότητα αν είναι τόσο έξυπνος ή απλά τόσο τυχερός και τα καταφέρνει και επιβιώνει. Αλλά βλέποντας πώς κατάντησε το κόμμα του Καραμανλή ο ΑντωνΆκης με τον Κούλη, με τον λαϊκιστή Γεωργιάδη, τον ακροδεξιό Βορίδη, την μαξιλαροκρύφτρα, τον ψεκασμένο Τζαβάρα, το ανέκδοτο Βούλτεψη κι όλο το γκροτέσκο ακροδεξιό συνονθύλευμα αχρήστων που έχει μαζευτεί στις λίστες της Πειραιώς, ο Καμμένος αποδεικνύεται πολύ πιο αξιόπιστος, αξιοπρεπής και κυρίως πολύ πιο έγκυρος δεξιός και Καραμανλικός από το κάθε απόβλητο μίασμα που ξέφυγε από την ΠΟΛΑΝ ή το ΛΑΟΣ.

Και δεν είμαι ο μόνος που τα βλέπει αυτά. Απόδειξη; Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τα δελτία ειδήσεων και οι …διαψευσμένες δημοσκοπήσεις.

Όσο για τον ίδιο τον Καμμένο, εγώ δεν θα τον …διέγραφα έτσι εύκολα.

ΥΓ1. Ο Γεωργιάδης θέλει και την προεδρία του …ΠΑΣΟΚ; Τώρα, τι λέει αυτό για τις φιλοδοξίες του αντιπροέδρου ή για το κόμμα της Φωφός ας το αναλύσουν ψυχίατροι.

ΥΓ2. Ακόμα και πρόταση μομφής φοβάται να υποβάλει ο Κούλης; Τι; Φοβάται την …παρένθεση; Ποιού την παρένθεση;

ΥΓ3. Μετά τον προφήτη του φραπέ, τον γερό-Λεβέντη άρχισε και ο Τζαβάρας τις προφητείες …ψαρονέφρι αυτός. Εκλογές τον Μάιο είδε στη λαδόκολλα ο γίγαντας Τζαβάρας που ονειρεύεται εξουσίες και υπουργία.

Θάνος Καλαμίδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s