Χμ…

Ο ένας εκ των δυο δολοφόνων, αυτός που αποκαλούν τα ΜΜΕ 19χρονο ή «Αλβανό», έφαγε ξύλο στη φυλακή που βρίσκεται. Κυκλοφορεί και …βίντεο σχετικό.

Πολλοί, απ’ ό,τι διαβάζω, χαίρονται και είναι υπέρ του να δέρνονται τέτοιου τύπου εγκληματίες από συγκρατούμενούς τους στη φυλακή.
Μάλιστα.

ovi_greece_1218_003l.gifΚαι ποιος καθορίζει, στη …φυλακή εννοώ, ποια αδικήματα θα δέρνονται και ποια θα αφήνονται μέχρι να δικαστούν ή και μετά τη δίκη τους, ήσυχα;

Γιατί αργότερα μπορεί η «μόδα» αυτή να θεωρεί ότι το να είσαι «διαφορετικός» (γκέι, ροκάς, μεταλλάς με τατουάζ, τραυλός, άσχημος, χοντρός, κοντός, αλλοδαπός, με τικ, κτλ) …χρίζει ξυλοδαρμού. Και γιατί μόνο ξυλοδαρμού; Και παλουκώματος και βιασμού και γιατί όχι και θανάτου.

Το έγκλημα για το οποίο θα δικαστούν οι δυο κατηγορούμενοι, κατ’ ομολογίαν δολοφόνοι, είναι απεχθές και αδιανόητο, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Αν η πολιτεία όμως δεν τους προστατέψει μέχρι να δικαστούν αλλά και μετά την απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να εκτίσουν την ποινή τους σώοι, τότε δείχνει ένα πρόσωπο που μοιάζει με το πρόσωπο των κατ’ ομολογίαν δολοφόνων.

Γιατί το να αφήνεις καταδικασμένους υπόδικους στις φυλακές να αποδίδουν «δικαιοσύνη», είναι όχι απλώς αδιανόητο, αλλά και το τελευταίο σκαλοπάτι στην κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου στη υποτιθέμενη δημοκρατία μας.

Κι αν υπάρχει πρόβλημα στην απόδοση δικαιοσύνης της συντεταγμένης πολιτείας, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι εμφανές ότι υπάρχει, τότε, ως κοινωνία διορθώνουμε αυτό, δεν αφήνουμε, ούτε επιχαίρουμε βλέποντας τον όχλο να επιβάλει «δικαιοσύνη»

Όλα τα άλλα είναι να χουμε να λέμε.

Γιώργος Καλατζής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s