Η «αμαρτία» του πατέρα και η ψήφος

Όταν το οκτάχρονο αγοράκι φώναξε στην επίσης οκτάχρονη κόρη μου στο προαύλιο του σχολείου της: «μουσουλμάνα να φύγεις από την χώρα μου, να πας στη χώρα σου», ο δήμαρχος της Μήλου, ο δήμαρχος της Αίγινας, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και πληθώρα υποψηφίων δημάρχων, κοινοταρχών, περιφερειαρχών  και συμβούλων χειροκρότησαν. Κάποιοι μάλιστα κουνούσαν και πατριωτικές σημαίες. Ναι, να φύγει η μουσουλμάνα από τη χώρα μας. Μας βρωμίζει με το βρώμικο αίμα της.

Μόνο που η κόρη μου είναι Ελληνίδα. Και το αγοράκι ήταν Φιλανδός. Κι όλα συνέβησαν στην Φιλανδία.

Η κόρη μου είναι Ελληνίδα κατά το ήμισυ, το άλλο ήμισυ είναι Φιλανδή. Γενεαλογικά, γιατί σαν χαρακτήρας είναι η συγχωρεμένη η γιαγιά μου η κυρά-Αργυρώ, τέτοιο πείσμα. Η κόρη μου έχει γεννηθεί στη Φιλανδία, όπως είναι φυσικό μιλάει φιλανδικά, πάει σε φιλανδικό σχολείο και την Ελλάδα την ξέρει μόνο από φωτογραφίες και διακοπές. Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε στο προαύλιο φιλανδικού σχολείου την ώρα του διαλείμματος. Α, και δεν είναι μουσουλμάνα, αν και αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα ιδιαίτερο και κατ’ εμένα μόνο η ίδια μπορεί να αποφασίσει όταν καταλήξει κι όχι στους έξι μήνες της επειδή έτσι γούσταρε κάποτε ένας τραγόπαπας κι ένας ηλίθιος πολιτικός το έκανε νόμο.

ovi_greece_1018_005a.gifΓια το αγοράκι όμως στην αυλή του σχολείου, για τον δήμαρχο της Μήλου, τον δήμαρχο της Αίγινας ή τον δήμαρχο του Ωραιοκάστρου η κόρη μου είναι ξένη που πρέπει να «πάει στη χώρα της» και ξέρετε γιατί; Γιατί έχει καστανά μαλλιά και «ξένο» όνομα. Και η βρισιά ήταν …μουσουλμάνα!

Όχι γιατί έκανε …κατήχηση, που και αμφιβάλω αν ήξερε τότε η κόρη μου τι σημαίνει μουσουλμάνος , όχι γιατί μίλησε σε μια γλώσσα που το αγοράκι δεν κατάλαβε, όχι γιατί έκανε κάτι άκοσμο, όχι …όχι …όχι …όχι …όχι. Έχει «ξένο» όνομα. Αυτή είναι όλη η …αμαρτία της.

Το νηπιαγωγείο στη Χίο και ο γυμνασιάρχης στην Μυτιλήνη αδιαφορήσαν για το πώς πάει στα μαθήματα της η κόρη μου και την …βαθμολόγησαν για το χρώμα των μαλλιών της και το όνομά της. Και πανηγύρισαν ο δήμαρχος της Μήλου, ο δήμαρχος της Αίγινας, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και πληθώρα υποψηφίων δημάρχων, κοινοταρχών, περιφερειαρχών και συμβούλων.

Οι νηπιαγωγοί και ο γυμνασιάρχης καθώς και κάποιος εφοριακός ή ένας τραπεζικός είναι υπάλληλοι. Διορισμένοι. Άρα θα απολογηθούν και θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο για εγκλήματα μίσους και προσωπικά ελπίζω η τιμωρία τους να είναι η απόλυση. Ο δήμαρχος όμως είναι εκλεγμένος. Η ύπαρξή του εξαρτάται από την ψήφο μας. Από εμάς. Χωρίς εμάς και την ψήφο μας θα ήταν ένα τίποτα.

Και έρχονται δημοτικές εκλογές. Που όλοι αυτοί συν τον δήμαρχο της Μήλου, τον δήμαρχο της Αίγινας ή τον δήμαρχο του Ωραιοκάστρου, δημοτικοί σύμβουλοι και πληθώρα υποψηφίων δημάρχων, κοινοταρχών, περιφερειαρχών και συμβούλων θα ζητήσουν την ψήφο ΜΑΣ!

Οι δημοτικές εκλογές πάντα σε σύγκριση με τις εθνικές διακρίνονται για την αποχή. Πολλοί αδιαφορούν. Γιατί είναι μακριά, γιατί πού να τρέχεις τώρα στο Ωραιόκαστρο ή στην Μήλο; Γιατί άσε τώρα, μπας και μπορεί να κάνει κάτι ο δήμαρχος έτσι που τα κάνανε; Γιατί πολλοί λένε, όλοι ίδιοι είναι. Πού ξέρω εγώ τώρα τι να ψηφίσω;

Ξέρετε ποιοί δεν αδιαφορούν; Οι φασίστες, οι ρατσιστές, οι ομοφοβικοί, οι φανατικοί. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ξέρουν τι θα ψηφίσουν. Ξέρουν ακριβώς ποιον θέλουν δήμαρχο της Μήλου, δήμαρχο Αίγινας και δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Και επειδή αυτοί ξέρουν, τον εκλεγούν για να ΜΑΣ αντιπροσωπεύει. Μήλιε, δεν είσαι ρατσιστής, Αιγινήτη δεν είσαι ομοφοβικός, Ωραιοκαστρινέ, δεν είσαι φασίστας αλλά ρατσιστής, ομοφοβικός και ρατσιστές σας αντιπροσωπεύουν και …χειροκροτούν όταν η κόρη μου στην Φιλανδία ακούει: «μουσουλμάνα να φύγεις από την χώρα μου, να πας στη χώρα σου».

Και όχι δεν είναι νωρίς για να μιλάμε για τις δημοτικές. Άλλωστε αυτοί ετοιμάζουν τον καθικοφασίστα του Αμαρουσίου για περιφερειάρχη Αθήνας και το δουλικό του Σαμαρά για την Πελοπόννησο.

Θυμηθείτε, εμείς εκλέγουμε ή μαυρίζουμε το κάθε καθίκι που μας αντιπροσωπεύει! Κι αν είναι ρατσιστής, ομοφοβικός και φασίστας όχι μόνο είναι δικό μας πρόβλημα αλλά είναι και δικό μας δημιούργημα γιατί ο καναπές ΔΕΝ ψηφίζει!

ΥΓ. Στα όσα χρόνια ζω στο εξωτερικό έχω γίνει στόχος πολλές φορές ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων, τίποτα δεν με έχει πονέσει και δεν με έχει προσβάλει περισσότερο από αυτά που έχει ακούσει η κόρη μου σαν παιδί. Γι αυτό και τα αναφέρω τόσο συχνά.

Θάνος Καλαμίδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s