Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών & Κοινωνίας της Πληροφορίας

Ovi_greece_0516_037aΣε ανάμνηση της ημέρας ίδρυσης της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης κατά το έτος 1865, η 17η Μαΐου έχει οριστεί να εορτάζεται διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Η ιστορία της επικοινωνίας ξεκίνησε στις 24 Μαΐου του 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, εισάγοντας την επικοινωνία σε μια νέα εποχή. 10 χρόνια αργότερα, η επικοινωνία μέσω τηλέγραφου αποτελούσε μια ακόμα πιο πρωτοποριακή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα στις 17 Μαΐου του 1865, να ιδρυθεί στο Παρίσι μεταξύ 20 κρατών – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – η Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση.

Οι εξελίξεις στον τομέα της επικοινωνίας και μέσω της παράλληλης ανάπτυξης της τεχνολογίας καλύπτουν σήμερα σε εξαιρετικά ικανοποιητικό βαθμό την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση είναι πλέον ένας διεθνής οργανισμός, που κινείται εντός του ΟΗΕ. Από το 2006, δίνει μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στις υπηρεσίες του διαδικτύου, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του ψηφιακού χάσματος και “σμίκρυνσης” των αποστάσεων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s