Η πρεμιέρα του Ντάφυ Ντακ

Στις 17 Απριλίου του 1937, στην ταινία κινουμένων σχεδίων Porky’s Duck Hunt της Warner Bros. Cartoons, Inc., κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του, ο δημοφιλής Ντάφυ Ντακ (Duffy Duck).

Ο Duffy, το ανθρωπόμορφο μαύρο παπί που εμφανίζεται ως ο καλύτερος φίλος του Bugs Bunny, υπήρξε για την εποχή του ένας από τους πρώτους “εκκεντρικούς” χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’30, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές ως τότε γνωστές μορφές κινουμένων σχεδίων, όπως ο Μίκυ Μάους και ο Ποπάυ.

Ovi_greece_0416_032aΓια τη σύλληψη της ιδέας και τον σχεδιασμό του νέου κινουμένου σχεδίου υπεύθυνοι ήταν οι καρτονίστες Tex Avery (Frederick Bean «Tex» Avery) και Bob Clampett (Robert Emerson «Bob» Clampett). Η σύντομη εμφάνιση του ως τότε άγνωστου Duffy στη μικρής διάρκειας ταινία κινουμένων σχεδίων Porky’s Duck Hunt, παραγωγής της Leon Schlesinger Productions από τη Warner Bros.Pictures, ήταν κάτι εντελώς νέο για τους θεατές, που εντυπωσιάστηκαν. Μια νέα δυναμική, μαχητική και “τρελλιάρικη” πρωταγωνιστική μορφή, που κυριολεκτικά τους κατακεραύνωσε. Ο Bob Clampett θα δήλωνε αργότερα… “εκείνη την εποχή, το κοινό δεν είχε συνηθίσει να βλέπει έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, να κάνει αυτά που έκανε ο Duffy. Έτσι, η εμφάνισή του υπήρξε εκρηκτική. Οι θεατές αποχωρούσαν από τους χώρους προβολής και μιλούσαν για τον Duffy Duck”.

Η προέλευση της φωνής του Daffy, ντουμπλαρισμένη στο Porky’s Duck Hunt από τον Mel Blanc, συχνά έγινε θέμα συζήτησης. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο παραγωγός Leon Schlesinger την ήθελε λίγο να ψελλίζει. Ωστόσο, στην αυτοβιογραφία του That’s Not All Folks!, ο Mel Blanc έρχεται σε αντίθεση με αυτήν την συμβατική πεποίθηση.

Ο Duffy πρωταγωνίστησε σε 133 ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρυσής εποχής του αμερικανικού animation (1928 – 1960), κατακτώντας την 3η θέση μεταξύ των ηρώων της Looney Tunes/ Merrie Melodies, μετά τον Bugs Bunny, με 166 εμφανίσεις και τον Porky Pig, με 159 εμφανίσεις αντίστοιχα. Περισσότερο διάσημος έγινε κατά τη δεκαετία του ’40, ενώ κατά την επόμενη δεκαετία άρχισε να παραμερίζεται από τον διάσημο αγαπημένο λαγό, Bugs Bunny, και να μπαίνει σε δευτερεύουσα θέση. Η μορφή του Duffy, ως κινούμενο σχέδιο, κατέκτησε το νούμερο 14 στη λίστα των 50 καλύτερων χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων του TV Guide.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s