Ανωκατωσκόπηση της εβδομάδας 28/08-3/09/2017

Τίτλος σημερινού επεισοδίου:
Πιστεύει κανείς ειλικρινά πως υπάρχει περίπτωση να διασωθεί το ανθρώπινο είδος;

Από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό WCMH:
Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια  Trish Patterson κανείς ασθενής δε νοσηλεύτηκε λόγω της προσπάθειάς του να κοιτάξει χωρίς προστασία κατά των ακτινών του ήλιου στη διάρκεια της ολικής του έκλειψης της περασμένης βδομάδας. Αντίθετα νοσηλεύτηκαν μερικοί που προσπάθησαν να κοιτάξουν προς τον ουρανό για να «απολαύσουν» το φαινόμενο βάζοντας …αντηλιακό στα μάτια τους. Προφανώς έτσι ερμήνευσαν τις οδηγίες των ΜΜΕ που μιλούσαν για τη χρήση sunblock ή sunscreen (το αντηλιακό στην αγγλική γλώσσα) όποιου ήθελε να παρακολουθήσει την έκλειψη…
Νομίζω πως δεν υπάρχει πια καμιά σωτηρία για το ανθρώπινο είδος.
Διαβάστε εδώ.

Έρχεται ο Μακρόν στην Ελλάδα!
Ελπίζει δε να ανεβάσει κάπως τη δημοτικότητά του (πώς το σκέφτεται αυτό δεν έχω καταλάβει). Πρόκειται δε για τη χαμηλότερη δημοτικότητα Γάλλου προέδρου μέσα σε 3 μήνες προεδρίας!
O Guardian έγραψε πως οι αιτίες της χαμηλής δημοτικότητάς του είναι δυο. Η νεοφιλελεύθερη, σκληρή, αντεργατική πολιτική του και οι σπατάλες του από τη θέση του προέδρου.
Για τους τρεις μήνες που είναι πρόεδρος το makeup του, στοίχισε 26.000€! (Tα …πίνει στην υγειά του η makeup artist Natacha M!). Ο ίδιος λέει ότι τα ποσά που ξοδεύει ο ίδιος για makeup είναι λιγότερα απ’ αυτά που ξόδευε ο …σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ! Ο τέως ξόδευε κατά καιρούς περί τα 30.000 ευρώ για makeup (δεν αναφέρεται όμως σε πόσο διάστημα γινόταν αυτό) και 9.895 ευρώ το μήνα (!) για …κούρεμα! (τι στο διάολο, μια φορά την ημέρα κουρευόταν ο τύπος με 329,8333€/κούρεμα;)
Αυτοί οι άνθρωποι λένε πως η λιτότητα είναι η μόνη λύση για να ορθοποδήσει η οικονομία…
Εγώ πάλι απορώ πως υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν στις πλατείες μετά την εκλογή αυτών των ανθρώπων, που οι ίδιοι ψήφισαν, και πανηγυρίζουν… Παθολογικό είναι;
Υ.Γ. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν είναι και τόσο σημαντικό το τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι. Γιατί η διαδικασία, έτσι όπως έχει καταντήσει, θυμίζει εκείνο το γνωστό: «Η κάλπη είναι σαν ένα έντερο. Ότι και να ρίξεις μέσα του, πάλι σκατά θα βγάλει!»

Και για τη συνέχεια, όσοι γουστάρουν νούμερα μπορούν να κάνουν …πάρτι διαβάζοντας αυτό:
http://www.iskra.gr/για-κάθε-δισεκατομμυριούχο-υπάρχουν-2-95
Ο τίτλος είναι: «Για κάθε δισεκατομμυριούχο υπάρχουν 2.950.000 φτωχοί!» Ο …Αδάμ Σμιθ, ο …θεμελιωτής του καπιταλισμού στο βιβλίο του «ο πλούτος των εθνών», το ευαγγέλιο του καπιταλισμού, έγραφε πως αυτή η αναλογία ήταν τότε, το 1776, ένας προς 500! Διακρίνω μια τεράστια πρόοδο εδώ. Τεράστια όμως!
Οι επίγονοι του …Αδάμ το τερμάτισαν το κόλπο.

Να μείνουμε στη Γαλλία; (Στο χέρι σας είναι να μην μείνουμε;)
Τα μαλλιά ενός άνδρα ή μιας γυναίκας, λένε πολλά για την προσωπικότητα τους (λένε οι image makers!).
Ωστόσο πολλές φορές η φύση δεν είναι και τόσο συνεργάσιμη, με αποτέλεσμα η κόμη να μην ταιριάζει με την επιθυμητή εικόνα. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, ο Λωράν Βοκιέ, Γάλλος βουλευτής και επίδοξος μνηστήρας για την προεδρία του δεξιού κόμματος, ξεκίνησε να βάφει τα μαλλιά του γκρι, για να δείχνει πιο ώριμος, σοφός και γοητευτικός, ώστε τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να του χαρίσουν την ψήφο τους και το πολυπόθητο αξίωμα. Προσέξτε, όχι οι κοινοί ψηφοφόροι, τα μέλη του κόμματος!
Γεια σου ρε Laurent Wauquiez με τα ωραία σου!
(Πιστεύει κανείς ειλικρινά πως υπάρχει περίπτωση να διασωθεί το ανθρώπινο είδος τελικά;)

Ωχ! …«Ακαλύπτου» επιταγές της «Ευρώπης» άνω του ενός εκ. €!
Οι …«ακαλύπτου» επιταγές του πρακτορείου «Ευρώπη» που υπεγράφησαν και εκδόθησαν δια χειρός Μπόμπολα κινδυνεύουν να γκρεμίσουν το σύνολο του Ελληνικού τύπου (και όχι μόνο, το εφέ θα ακουμπήσει πολλούς προμηθευτές, είναι πέρα από σίγουρο).
Τα εκδοτικά συγκροτήματα που διακινούσαν τα έντυπα τους μέσω του πρακτορείου «Ευρώπη» και έπαιρναν αυτές τις επιταγές, όπως είναι φυσικό, τις έδιναν σε δικούς τους οφειλέτες έναντι πληρωμής. Οι επιταγές όμως …ήντουσαν …«ακαλύπτου!»
Πολλές περιπτώσεις, που πληρώθηκαν μ’ αυτές τις …ακαλύπτου επιταγές, αφορούσαν δημοσιογράφους, παραγωγούς ραδιοφώνου, καθώς τα συγκροτήματα είχαν και άλλες δραστηριότητες, όπως ο Real. Έτσι σήμερα, ο όμιλος Real, του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αντρέα Κουρή, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να αναλάβει το βάρος της κάλυψης όλως των επιταγών που έχουν εκδοθεί από το «Ευρώπη». Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρακτορείο αυτό, μόνο στον όμιλο Real, έχει δώσει ακάλυπτες επιταγές που έχουν αρχίσει να «σκάνε», αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω! Πόσα άλλα, εκατομμύρια ακάλυπτων επιταγών παίζει να κυκλοφορούν άραγε αυτή τη στιγμή στην αγορά και τι ντόμινο εφέ θα υπάρξει;

Αυτή η κερατένια ιδιωτική πρωτοβουλία…

Οι ηλικιωμένες που βλέπετε στη φωτογραφία,

 Ovi_greece_0917_008a.gif

παρατηρήστε καλύτερα, είναι μέσα στο νερό! Μέχρι τη μέση και βάλε. Η φωτογραφία είναι από ένα ιδιωτικό γηροκομείο που βρίσκεται στο Τέξας. Με τον τυφώνα πλημύρισε. Ο ιδιοκτήτης το μόνο που έκανε ήταν να τουιτάρει τη φωτογραφία ζητώντας βοήθεια! Το τουίτ του έγινε …βάιραλ με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν τα ΚΡΑΤΙΚΑ σωστικά συνεργεία και να διασώσουν τους ηλικιωμένους και το προσωπικό που είχε εγκλωβιστεί στο οίκημα. Οι λεπτομέρειες εδώ.

Ο Εσθονός ΥΠΔΙ, Ούρμας Ρέινζαλου,  χρησιμοποίησε στην απαντητική του επιστολή προς τον Έλληνα ΥΠΔΙ, Σταύρο Κοντονή, την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», ως παράδειγμα για το πώς έμαθαν οι Εσθονοί για την ελληνική αντίσταση κατά των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!
Μμμ. Κι εγώ μωρέ, το ίδιο! Έμαθα για τον Χριστιανισμό από την ταινία των Monty Python, “The life of Brian”.
Τελικά δε θα μου μείνει μυαλό στο κεφάλι. Έχω αρχίσει και καίω ακόμα και τα εφεδρικά εγκεφαλικά κύτταρα…
Υ.Γ.1 Θα του σύστηνα, για να έχει μια πιο σφαιρική εικόνα περί της ελληνικής αντίστασης κατά των Νάζι, να δει και την …επική ταινία «Υπολοχαγός Νατάσα» με την Αλίκη. Θα είναι μια, βάζω στοίχημα,  …εξωσωματική, εμπειρία γι’ αυτόν. Κάποιος να ξέρει …Εσθονικά για να την του τη δώσουμε υποτιτλισμένη ρε παιδιά;
Υ.Γ.2 Τελικά όταν πεθάνουν και τα παιδιά των Εβραίων που ψήθηκαν στους φούρνους των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ναζί, και εκλείψουν οι, από πρώτο χέρι, μαρτυρίες, η ιστορία θα ξαναγραφτεί και  ο φασισμός θα ξεπλυθεί καταλλήλως. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά έτσι φαίνεται. Ήδη οι ναζί στην Εσθονία θεωρούνται ήρωες και …αντιστασιακοί.
Από παντού τελικά, από παντού όμως! έρχονται τα μηνύματα πως ο άνθρωπος δεν θα ευδοκιμήσει για πολύ ακόμα στην επιφάνεια του πλανήτη. Θα τον «φάει» αυτό για το οποίο επαίρεται και κομπάζει.
Ότι δηλαδή είναι το μόνο έλλογο ον που κατοίκησε στη γη.
Οποία αντίφασις!
Ο έχων λογική άνθρωπος θα αυτοκαταστραφεί, ακριβώς για αυτό το εκπληκτικό του προτέρημα!

-Μπαμπά στο σχολείο ο Γιωργάκης με λέει γκέι…
-Τι λες παιδί μου! Το παλιόπαιδο! Και γιατί δεν τον πλακώνεις στο ξύλο;
-Γιατί νομίζω ότι τον αγαπάω…

Γι’ αυτό έχω γίνει ρατσιστής με τους μετανάστες!

 Το Facebook και το WordPress δημιουργούν προβλήματα αρνούμενοι
να δημοσιευσεουν την φωτογραφια που εμπαινε εδώ!

Τις καλύτερες θέσεις εργασίας μας παίρνουν οι …πούστηδοι!

Εκτέλεση ακτιβιστή.
Εκτελέστηκε σε ενέδρα στην Τανζανία,  ο Γουέιν Λότερ, ένας, μάλλον αφανής, αλλά εμβληματικός υπερασπιστής των ελεφάντων.
Ο Λότερ ήταν διευθυντής και συνιδρυτής του Ιδρύματος PAMS.
Από την ίδρυση της οργάνωσης στην Τανζανία το 2009, είχε δεχθεί πολλές απειλές κατά της ζωής για τη δουλειά του.
Σύμφωνα με την “The Guardian”, o 51χρονος ακτιβιστής, δέχθηκε επίθεση την Τετάρτη το απόγευμα (23/8) στην περιοχή Masaki της πόλης Dar es Salaam. Ο Γουείν Λότερ είχε επιβιβαστεί σε ταξί που θα τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο του, όταν τους έκλεισε το δρόμο ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες. Ο οπλισμένος άνοιξε την πόρτα του ταξί και τον εκτέλεσε εξ’ επαφής.
Γιατί; Ο τζίρος του λαθρεμπορίου άγριων ζώων εκτιμάται έως και 14 δισ. ευρώ ετησίως και αποτελεί την τέταρτη πιο κερδοφόρα παράνομη δραστηριότητα παγκοσμίως, μετά τη διακίνηση ναρκωτικών, την παραχάραξη και τη διακίνηση ανθρώπων!

Εδώ για λεπτομέρειες στα ελληνικά
(Πιστεύει κανείς ειλικρινά πως υπάρχει περίπτωση να διασωθεί το ανθρώπινο είδος τελικά;)

Έχετε δυο επιλογές στη ζωή σας.
Να μείνετε εργένης και να αισθάνεστε δυστυχής…
Ή να παντρευτείτε και να ευχόσαστε να ήσασταν …νεκρός!
(Αν καταλάβει η γυναίκα σας γιατί γελάτε όταν διαβάζετε το πιο πάνω …σοφό ρητό, πείτε: -«Εγώ βέβαια είμαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!» Έχετε μέχρι και 25% πιθανότητες να τη γλυτώσετε… Έχουνε πονηρέψει πολύ τελευταία ρε γαμώτο!)

Τι μας έμεινε πια σ’ αυτήν την ηλικία; (Προφανώς για μένα μιλάω!)
Αμύνεσθαι περί …τάρτης!

Ovi_greece_0917_008c.gif

Σαν σήμερα, 29/08, το δύσκολο έτος 1944, πέθανε ο Αττίκ.
Ο Αττίκ δεν γεύτηκε ποτέ την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Γερμανούς… Στο λινκ που ακολουθεί, ένα τραγούδι του, σε μια ιδιαίτερη εκτέλεση από το Στάθη Δρογώση. Ο μέγας Αττίκ αείποτε ερωτευμένος, τραγουδάει απευθυνόμενος στην καλή του που τον έχει αφήσει, «από μέσα πεθαμένος!» (…τώρα που άλλαξε η καρδιά σου κι έναν άλλο αγαπάς απορείς μου λεν ακόμη η δική μου πώς χτυπά…)

Εύα Καϊλή.
Τελικά όλη αυτή η ιστορία με τον παππού της, έληξε …αίσια.
Το θύμα, το οποίο ανέφερε η ευρωβουλευτής στο κείμενο που ανέβασε στα social media, την περασμένη βδομάδα, δεν ήταν ακριβώς ο παππούς της, αλλά …περίπου (ήταν ο πρώτος άνδρας της γιαγιάς της) και δεν πέθανε στον εμφύλιο αλλά το 1943, μέσα δηλαδή στην κατοχή.
Οπότε όλα καλά! Τι, όχι;
Υ.Γ. Ας το καλοσκεφτεί η …αντιπαθής ευρωβουλευτής πάντως.
Αν οι …κομμουνιστοσυμμορίτες δεν είχαν βγάλει απ’ τη μέση τον εξ …αγχιστείας παππού της κι εκείνος συνέχιζε να είναι παντρεμένος με τη γιαγιά της, οπότε και η γιαγιά της δεν θα ξαναπαντρευόταν ποτέ, η ίδια δεν θα ήταν μαζί μας τώρα. Ε;

Δύο σκυλιά στο Τέξας, που κατά τη διάρκεια του τυφώνα Χάρβεϊ, ο οποίος συνοδεύτηκε από τεράστιες πλημμύρες, πλήττοντας σφοδρά  τον τόπο, φωτογραφήθηκαν έτσι, ΔΕΜΕΝΑ και εγκαταλελειμμένα.

 Ovi_greece_0917_008dOvi_greece_0917_008e

Σιγά που θα είναι τα μόνα!
(Πιστεύει κανείς ειλικρινά πως υπάρχει περίπτωση να διασωθεί το ανθρώπινο είδος τελικά;)

Ιδιωτική πυροσβεστική υπηρεσία!
Της ζητάνε 28.000 δολάρια αφού της έσβησαν τη φωτιά στο σπίτι της. Πού αλλού στις ΗΠΑ!
http://www.ctvnews.ca

O
Steve Aoki
είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους dj του πλανήτη και κάτοχος μιας θέσης στο Γκίνες καθώς το 2012 έσπασε ρεκόρ εμφανίσεων με 161 εμφανίσεις σε 42 χώρες.
Αυτό τον έκανε το μουσικό!!! (τα θαυμαστικά δικά μου) με τα περισσότερα ταξίδια σε μια χρονιά και πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό μερικά ακόμη ψηφία.
Ήρθε και φέτος να παίξει» στη Μύκονο.
https://www.youtube.com/watch?v=ZMXecLTPHTM
Το Forbes τον έχει πέμπτο στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους dj καθώς πέρυσι (μόνο πέρσι!!!) κέρδισε 29,5 εκατομμύρια δολάρια!!! (τα θαυμαστικά δικά μου)  Πηγή: lifo.gr
Κατά τα άλλα νομίζει πως κολυμπώντας στις παραλίες της Μυκόνου, βρίσκεται στον ωκεανό. Να μη λέμε για την Άντζελα μετά. https://www.youtube.com/watch?v=_2GPM3AJd38
(Πιστεύει κανείς ειλικρινά πως υπάρχει περίπτωση να διασωθεί το ανθρώπινο είδος τελικά; Και όχι λόγω της ασχετοσύνης του κυρίου στη γεωγραφία βέβαια! Για ΟΛΑ τα υπόλοιπα!)

Καλέ όλα αυτά θα γίνουν μέχρι το …Νοέβριο κύριε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη;
(Προωθητικό βίντεο για την ανάληψη της προεδρίας της …κεντροαριστεράς(!!!) του Σ. Θεοδωράκη εδώ!)
Τι όχι; Μα ο ίδιος αυτό λέει στο βίντεο, στο 2:48:
-«Μέχρι το Νοέβριο θα προσπαθήσω να περπατήσω όλους τους δρόμους της Αθήνας!»
Είμαι 63 πια και νομίζω πως δεν έχω περπατήσει ούτε το 20% των δρόμων της Αθήνας! Αν καταφέρει ο κυρ Σταύρος να τους περπατήσει ΟΛΟΥΣ σε 2 μήνες, τι να πω; Του αξίζει το προεδριλίκι! Άσε που μετά θα έχει άψογη υγεία, και κανένα φόβο για το καρδιαγγειακό!
Τόσο περπάτημα!
Υ.Γ.1 Πάντως το βίντεο, εκεί ειδικά που σταματάει ο υποψήφιος πρόεδρας και η κοπέλα στο βάθος (αριστερά!) απλώνει τη μπουγάδα, μου θύμισε από σημειολογικής άποψης, ένα παλιό του Τζίμη Πανούση, για τη διαφορά του απλού ρεαλισμού και του σοσιαλιστικού ρεαλισμού σε ένα πλάνο (ταινίας).
Ρεαλισμός είναι να βλέπεις ένα σφυροδρέπανο σε γκρο πλαν. Σοσιαλιστικός ρεαλισμός είναι, το πλάνο να κάνει ζουμ άουτ κι ενώ στο βάθος βλέπουμε ακόμα το σφυροδρέπανο, στην αριστερή άκρη βλέπουμε ένα μέλος της νεολαίας του κόμματος να αυνανίζεται!
Υ.Γ.2 Ο σκηνοθέτης δεν είχε ξυπνήσει ακόμα. Ούτε το script supervisor (προφανώς αυτό το ρόλο τον είχε κάποιος-α που ίσως έφερνε και τους …φρέντους απ’ το Da Capo!)
Γιατί;
Η κοπέλα που ανέφερα προηγουμένως απλώνει πάνω στα ήδη …απλωμένα!
Υ.Γ. 3. Τελικά είναι πασιφανής η …ακράδαντος πίστη του κου Θεοδωράκη-Ποταμίτη-(Χορν στο «Κυριακάτικο ξύπνημα» με τις ατέλειωτες …σκάλες!) στην ελεύθερη αγορά! Τόση βαβούρα, διαφημιστικά γκατζετάκια, αφίσες, βίντεα, εταιρείες, public relations staff, σχεδιασμοί καμπάνιας, σφυγμομετρήσεις, exit polls, τηλεοπτικά.
Την …κινάει την αγορά ο μπαγάσας.
Κι όλα αυτά για να ξαναβγεί η …Φώφη!

                  Η Νέα Κεντροαριβιστερά…
                            (Όχι, τίποτα… Έτσι γενικώς λέω εγώ…)

«Καλήτερες μέρες να φέρει ο Σεπτέμβρης» ποστάρει κάποια στο FB.
Ας αρχίσουμε απ’ τις, έστω λίγο, καλύτερες ορθογραφίες μαδάμ και ενδε…χωμένως να ρολάρει το πράγμα!
Εμ’ το άλλο, το ΠΟΛΥ συχνό;
«Δυστηχώς»!!!
Ούτε στην …τύχη δεν το πετυχαίνουν γαμώ την ατηχία μου!

Τι ωραία κύριε Τσίπρα μου. Ο ΕΝΦΙΑΣ μετριέται βάσει των αντικειμενικών αξιών, αλλά όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί (που σαι ρε …νιότη που ‘λεγες πως θα γενόμουν άλλος, κύριε Τούμπα μου) η αξία του ακινήτου θα υπολογίζεται με την …εμπορική τοιαύτη! Για να «φεύγει» εύκολα το …εμπόρευμα. Σάμπως το πλερώσαμε; Τσάμπα μας ήρθε! Θα μπουν τα κοράκια και θα τα σαρώσουν όλα κοψοχρονιά! Μπράβο, μπράβο και εις ανώτερα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως από την άλλη:
http://thefaq.gr/sto-edolio-o-giatros-giorgos-grigoriadis-pateras-tou-kleona-giati-evale-tabela-den-plironete-oso-echoume-kyvernisi-aristeras
Διαβάστε το, πραγματικά αξίζει τον κόπο…
Γιατί θα πρέπει λοιπόν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑΣ τα έκανε σκατά γενικώς, όταν εγώ βλέπω κάτι θετικό …ειδικώς, να το θάβω ή ακόμα χειρότερα να το διαστρεβλώνω προσπαθώντας να το κάνω αρνητικό;
Εμ δεν πάει έτσι, μου λέει το κομμάτι της πολιτικής …«λογικής» μέσα μου. Όταν είσαι αντιπολιτευόμενος προσπαθείς να κάνεις και το καλό να φαίνεται κακό! Γιατί πρέπει να κερδίσεις τις επόμενες εκλογές!
                                  ΣΚΑΤΑ!

Σε πρωτόγονα εγκεφαλικά αντανακλαστικά ίσως οφείλεται η «μεταδοτικότητα» του χασμουρητού, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Current Biology.
Κι επειδή τώρα χασμουριέστε, μετά την ανάγνωση αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας ανωκατωσκόπησης, ΣΑΣ βλέπω εγώ, οφείλω να σας πω πως το χασμουρητό, φυσικά και, δεν ήταν απόρροια της βαρεμάρας που σας προκάλεσε το κείμενο, αλλά είστε …πρωτόγονοι και κολλήσατε …χασμουρητό, από κάποιον εκεί δίπλα σας!
Εντάξει;

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, στις 2 Σεπτεμβρίου 1901, γεννήθηκε ο ποιητής, ψυχαναλυτής και φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος.
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗΣ
Όταν με την βαρύτητα του ανέμου
που συναρπάζει τα φρόκαλα
μέσ’ απ’ τα πόδια των μανάδων
εσάλπησε το πεφταστέρι
τις τελευταίες εντολές των θεανθρώπων
σηκώθηκε υπερήφανος ο φθόγγος
και μ’ ευκαμψία τελείου μηχανικού
λεπτολογήματος παρέσυρε την ευτυχία
προς τα πελάγη μιας παμμεγίστης παλίρροιας.
Τότε συνέβη να φτερνισθούν οι φυσητήρες
και όλα τα κήτη ανέστρεψαν την κοιλιά τους
και κατεποντίσθησαν αύτανδρα
τα περασμένα κουφάρια
υπέρ της αναγεννήσεως της ευτυχίας
υπέρ της εκπληρώσεως των εσχατιών
υπέρ της ειρήνης
υπέρ της αμαυρώσεως
υπέρ της εκλάμψεως της αληθείας
υπέρ της κατισχύσεως των ρόδων
και της μαγικής αράχνης
εν έτει χαράς για τον αιώνα
των μεγάλων ολισθημάτων
των κυμάτων επάνω στα στεκούμενα καράβια.
(από την «Υψικάμινο)

Σαν σήμερα, 02/09/1970
Από την «Ε», αξίζει μια ανάγνωση, πραγματικά:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=446443
Αν είχαν ρίξει τη χούντα τότε, ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί…

2/9/1974… Ιδρυτική Διακήρυξη ΠΑΣΟΚ.
«…διαχωρίζεται οριστικά η εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία…»
Να γελάσω εδώ ή να πάω λίγο πιο κάτω μην ενοχλήσω;

Επί του …πειστηρίου!
Α) Η Φινλανδία απαιτεί να …στειρώνονται όσοι …αυτόχθονες τρανς αιτούνται νομική αναγνώριση αλλαγής φύλλου!
Η Φινλανδία, της άριστης παιδείας…
Β) Καταστηματάρχης στη Λευκάδα περιέλουσε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, που επισκέφτηκε για έλεγχο το μαγαζί του, με μίγμα …κρέπας. Σκέψου τι κραιπά-λη γινόταν σ’ αυτό το μαγαζί!
Γ) Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Β. Κορέα – Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή.
1η απορία. Καλά όλα τα άλλα. Τα πολιτικά, οι «προσωπικές» κόντρες με τον άλλο τρελό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κτλ. Ο ΙΔΙΟΣ πού νομίζει ότι θα κρυφτεί όταν ρίξει τα πυρηνικά του; Γιατί δε φαίνεται και τόσο καμικάζι, αποφασισμένος να πεθάνει δηλαδή. Λέω εγώ τώρα…
2η απορία. Πού στο διάολο γίνονται αυτές οι δοκιμές; Στη Ναυτεμπορική όπου διάβασα την είδηση, δεν αναφέρει παρά μόνο πως ο σεισμός (γράφε πυρηνική έκρηξη) «…καταγράφηκε κοντά σε ένα πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων στη Βόρεια Κορέα…» Αυτό είναι ανοικτό; Πού πάνε οι παρενέργειες της έκρηξης.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ:
Σενάριο: ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
Σκηνοθεσία: ΑΠΛΗΣΤΙΑ!
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΠ-ΛΗΣΤΕΙΑ με θύτες, ηθικούς αυτουργούς και προδότες.
Και βέβαια (όχι πάντα) αθώα θύματα…
02/09/2015, κιόλας 2 χρόνια… ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΘΩΟ ΘΥΜΑ…

Ovi_greece_0917_008f.gif

ΑΠΛΗΣΤΙΑ!

Γιώργος Καλατζής

******************************************

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε και το βιβλιο του Γιώργου Καλατζή: “A family Story 1924-1967» που μπορείτε να το βρείτε, ΕΔΩ!

Ovi_greece_0717_016c.gifΜένοντας ορφανός στα …56 μου, αναγκάστηκα να κάνω μια εκκαθάριση των πραγμάτων που υπήρχαν, στο πατρικό μου σπίτι. Ανακάλυψα έτσι διάφορα ντοκουμέντα που, αν το σκεφτόσουν δεύτερη φορά, βάζοντάς τα στην άκρη για φύλαγμα, σίγουρα θα τα ξεφορτωνόσουν! Γιατί να φυλάξεις για 57 χρόνια ένα εισιτήριο τρένου που έβγαλες για να πας από το Παρίσι στη Μπολόνια; Τι να το κάνεις; Έχει καμιά αξία; Τελικά αποδεικνύεται πως έχει. Ένα τέτοιο ντοκουμέντο, που είναι ασήμαντο τη στιγμή που το χρησιμοποιείς, μισό αιώνα αργότερα έχει αποκτήσει ένα όμορφο μυστήριο, μια θεσπέσια γυαλάδα, καθώς κάνει να αναβλύζουν εικόνες απ’ τα παλιά, ήχοι ξεχασμένοι, που μπορεί να μην υπ άρχουν πια, αρώματα εποχής που είναι παρελθόν. Όλα αυτά τα αναμνηστικά, μαζί με τις φωτογραφίες των ανθρώπων που τους αφορούν, σχημάτισαν μιαν ιστορία που νομίζω πως έχει ενδιαφέρον. Γιατί αν, παράλληλα με τη φωτογραφία της οικογένειάς μου παίξετε παζλ με τις «άχρηστες» πληροφορίες που περιέχονται στο κείμενο, θα εμφανιστεί μπροστά σας και μια διαφορετική, παγκόσμια φωτογραφία της περιόδου από το 1924 ως το 1967. Καλό παιχνίδι!
– Γιώργος Καλατζής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s