Καψούρικα και κερατιάτικα

Στα όρια της ακαδημαϊκής έρευνας αλλά και από περιέργεια πολλές φορές βρίσκομαι χαμένη σε σελίδες στο ίντερνετ που ή δίνουν συμβουλές ή έχουν γράμματα αναγνωστών που αναφέρουν προβλήματά τους ή – πολλές φορές – πώς αντιμετώπισαν οι ίδιοι προβλήματά τους. Αγαπημένες μου σελίδες είναι στο Facebook και παρ’ όλο που η ίδια αποχώρησα από την ενεργή σύμπραξη σε αυτήν την κοινότητα κι έχω περιοριστεί σε μια εικόνα γκρίζα και το όνομα που χρησιμοποιούσα την χρυσή εποχή των μπλογκ, δεν παύω κατά περιόδους να επισκέπτομαι σελίδες μαμάδων, καψούρηδων και γενικά καμακιών. Όταν μάλιστα οι καψούρηδες και τα καμάκια συναντιούνται στην ίδια σελίδα …η καλύτερή μου.

Ovi_greece_0717_035a.gifΛοιπόν, νεαρός που “έχασε” την καλή του αλλά την ξανακέρδισε αφού γράφει με πολύ λυρισμό το πώς ένιωσε όταν την έχασε, μιλάμε για πολύ δάκρυ, περνάει στο πώς την ξανακέρδισε και νιώθοντας σίγουρος για τον εαυτό του αποφασίζει να δώσει οδηγίες και προς συμπάσχοντες.

Πρώτα από όλα για να βάλει και κάποιες βάσεις στο μάθημα που ακολουθεί, ο νεαρός πληροφορεί το κοινό του ότι το 90% από αυτούς που διαλύσανε μια σχέση στην πραγματικότητα θέλουν να ξαναγυρίσουν αναγνωρίζοντας ότι έκαναν …λάθος. Εκεί στο 90% σταματάς για λίγο και σκέφτεσαι: δηλαδή ο Νικόλας που με άφησε στην τρίτη λυκείου γιατί ήθελε την κολλητή μου δεν ήταν ότι ήθελε την κολλητή μου, εμένα ήθελε αλλά δεν το είχε καταλάβει;

Πάμε λοιπόν στα τρία βήματα του νεαρού επιστήμονα της αγάπης.

Πρώτον. Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας για του λόγους που χωρίσατε. Σκεφτείτε μήπως ο τέως σύντροφός σας αντιμετώπιζε προβλήματα στο σπίτι και δεν μπορούσε να τα μοιραστεί μαζί σας και αυτό επηρέαζε τη σχέση σας. Αν προσπαθήσετε να επαναφέρετε στο μυαλό σας συζητήσεις που είχατε με τον τέως σύντροφό σας θα δείτε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό φταίει. Α, το ήξερα η δύστυχη, δεν με γούσταρε η μάνα του.

Δεύτερον. Το δεύτερο βήμα είναι να αφήσετε να περάσει λίγος καιρός πριν έρθετε σε επαφή με τον τέως σας για να του λείψετε και την ίδια στιγμή να σας φύγει κάθε θυμός και πιθανή τάση για εκδίκηση. Τα βουντού και οι μαγείες απαγορεύονται; Δεν χρειάζεται να τον πλησιάσεις για να κάνεις βουντού.

Τρίτο, όταν συναντηθείτε μην του θυμίσετε τους λόγους που χωρίσατε αλλά να του θυμίσετε ότι η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ και να θυμηθείτε να έχετε μαζί σας ένα ακριβό δώρο που θα δείχνει ότι είσαστε έτοιμοι να θυσιάσετε τα πάντα για χάρη του και ότι τίποτα δεν έχει περισσότερη αξία από αυτόν.

Ρε παλικαράκι μου, σε κεράτωσε αλλά την συγχωρείς γιατί αγάπησες, αλλά και της τα σκας στο τέλος για να την ξαναφέρεις πίσω; Τι αγάπες και μπαρμπούτσαλα; Την δωροδοκείς και μάλιστα με «δώρο ακριβό»; Εδώ μιλάμε για χοντρά κερατιάτικα και όλα αυτά γιατί … η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ;

Ευτυχώς μετά από διάφορα “αλήθεια” και “πόσο τρυφερό” κάποιος έπιασε το νόημα και έγραψε στο τέλος: είσαι και κερατάς και μαλάκας!

Σοφία Παπαντωνίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s