Η γιορτή του Hot Dog

Άραγε υπάρχει κάποια μέρα του χρόνου, που δεν είναι κατάλληλη για ένα… βρώμικο; Μάλλον όχι. Στην Αμερική ωστόσο, η Ημέρα του Hot Dog έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως… εθνική (National Hot Dog Day), σε συγκεκριμένο χρόνο.

Σε πρώτη φάση, ο εορτασμός ξεκίνησε την άνοιξη του 1971, στο χωριό Alfred της Νέας Υόρκης, με πρωτοβουλία φοιτητών διαφόρων πανεπιστημίων, που επικεντρώθηκαν ειδικά στο hot dog, ως φαγητό φθηνό και εύκολο στην προετοιμασία του. Στην πορεία, η συνήθεια επεκτάθηκε σε εβδομαδιαίο σχεδόν εορτασμό (hot dog week), που διαρκούσε από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή. Εξελίχθηκε δηλαδή κάπως σαν φεστιβάλ, που εκτός από την κατανάλωση hot dog, συμπεριελάμβανε επίσης, την κατανάλωση μπύρας και παγωτού, διαφόρων μεταμφιέσεων και ζωντανής μουσικής.

Σήμερα, οι εορτασμοί γύρω από το Hot Dog, αφορούν ανεπίσημες εκδηλώσεις που τελούνται σε διάφορες κοινότητες παγκοσμίως, όπου το hot dog αποτελεί διατροφική συνήθεια, με επίκεντρο τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μ. Βρετανία και την Αυστραλία. Οι εκδηλώσεις έχουν μορφή φεστιβάλ, που πέρα από την κατανάλωση του hot dog, περιλαμβάνουν διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως, διαγωνισμούς μπύρας, αγώνες μικρόσωμων σκυλιών και ζωγραφική προσώπου (face painting).

Συχνά, οι εισπράξεις των εκδηλώσεων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 Ovi_greece_0716_078a

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s