Οδηγίες προς …συζύγους

Όσο τρομακτικό κι ακουστεί αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, είναι οδηγίες προς μια καλή σύζυγο, γραμμένο το 2016 σε σάιτ για μαμάδες αλλά όχι έτσι απλά μαμάδες. Το σάιτ είναι για μαμάδες επιστήμονες. Γυναίκες υποτίθεται μορφωμένες και ανεξάρτητες. Γυναίκες δυναμικές και δημιουργικές. Υποτίθεται. Τέλος το σάιτ είναι αμερικάνικο που πιθανώς να εξηγεί μερικά πράγματα.

Ovi_greece_0617_021a.gif1ο Η καλή σύζυγος ποτέ δεν γκρινιάζει. Η γκρίνια κάνει τον άντρα να απομακρύνεται και πιθανώς να γίνει σταδιακά και η αιτία για να χωρίσετε.

2ο Διατηρείτε το σπίτι σας πάντα καθαρό και καλά οργανωμένο. Στον άντρα αρέσει να γυρνάει σε ένα σπίτι που είναι καθαρό και τα πράγματά του είναι τακτοποιημένα εκεί που τα θέλει. Τα πουκάμισά του σιδερωμένα στην ντουλάπα και τα κουστούμια καθαρά.

3ο Μην του κάνετε εκπλήξεις που δεν περιμένει. Όπως αγορές χωρίς να είναι προγραμματισμένες, επισκέψεις στη δουλειά του χωρίς να τον έχετε ενημερώσει ή όταν είναι με φίλους του.

4ο Δώστε του χώρο και χρόνο να λειτουργήσει. Οι άντρες έχουν την ανάγκη να αισθάνονται ανεξάρτητοι και γι’ αυτό να σέβεστε τον δικό τους χώρο και τον χρόνο τους. Όταν θέλει να μείνει μόνος του ή να δει τηλεόραση χωρίς να του μιλανε.

5ο Να εκφράζετε συχνά την αγάπη σας, να του το λέτε αλλά χωρίς να γίνεστε κουραστική. (δικιά μου σημείωση: εδώ δεν έχει λεπτομέρειες πώς εννοεί αυτό το …κουραστική).

6ο Να είστε πάντα ειλικρινής μαζί του. Οι άντρες αντιπαθούν το ψέμα και τις δικαιολογίες.

7ο Είναι ανάγκη να πλησιάσετε τον χαρακτήρα του και τις ανάγκες του αν θέλετε ένα πετυχημένο γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνετε μια σειρά από συμβιβασμούς.

8ο Να είστε πάντα θετική σε ότι συμβαίνει, να εμπνέετε ελπίδα και θετική αύρα και πάντα να υποστηρίζετε τις επιλογές του, προσωπικές ή επαγγελματικές και να του το δείχνετε.

9ο Να είστε πάντα εμφανίσιμη. Ο άντρας θέλει τη γυναίκα του να είναι πάντα όμορφη και εμφανίσιμη, ακόμα και τις στιγμές της οικογενειακής χαλάρωσης.

10ο Ποτέ μην κάνετε κριτική για του φίλους του.

11ο Ποτέ μην κάνετε κριτική για την οικογένειά του και ειδικά για την μητέρα του.

12ο Να είστε απλά ο εαυτός σας.

Αυτό το 12ο με σκότωσε. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω σε ένα γάμο, πώς να είσαι ο εαυτός σου; Αυτός που το έγραψε πρέπει πρώτον να ήταν άντρας και δεύτερο κερατωμένος και χωρισμένος. Και Αμερικάνος.

Το διάβασα το κείμενο δυο τρεις φορές για να το χωνέψω κι άλλες τόσες έλεγξα την ημερομηνία που είχε εκδοθεί μήπως και χάνω κάτι στα μηδενικά, μήπως δεν ήταν 2016 αλλά 1916. Όλα σωστά και στο όνομα γυναίκα.

Αμ τώρα κατάλαβα κακομοίρες μου γιατί ψηφίσατε Τραμπ. Τρόμπα έχει γίνει η ζωή σας. Μαμάδες επιστήμονες.

Σοφία Παπαντωνίου

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οδηγίες προς …συζύγους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s