Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών

Ovi_greece_0516_051aΚάθε χρόνο στις 25 Μαΐου, έχει καθιερωθεί μια διεθνής ημέρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από τα εξαφανισμένα, τα απαχθέντα και τα κακοποιημένα παιδιά.

Αφορμή για την καθιέρωση αυτής της παγκόσμιας ημέρας υπήρξε η εξαφάνιση του 6 χρόνου Etan Patz, στη Νέα Υόρκη, το 1979. Η ημέρα καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Global Missing Children’s Network (GMCN), ενός δικτύου χωρών, αποτελούμενου από 22 χώρες – μέλη, που από το 1998, ήρθε σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Εξαφανισμένων και Κακοποιημένων Παιδιών (International Centre for Missing & Exploited Children – ICMEC) και το Εθνικό Αμερικανικό Κέντρο Εξαφανισμένων και Κακοποιημένων Παιδιών (US’s National Centre for Missing & Exploited Children – NCMEC).

Στο δίκτυο του GMCN συμμετέχουν οι Αλβανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Στόχος του δικτύου η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και η διάδοση πληροφοριών και εικόνων των εξαφανισμένων παιδιών, με σκοπό τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των ερευνών.

Από το 2001, η καθιέρωση της ημέρας εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Το ICMEC συντονίζει την εκστρατεία, προκειμένου εξαφανίσεις και απαγωγές παιδιών να βρεθούν στο κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρου του κόσμου και συστήνει στους γονείς κάποιες οδηγίες που μπορούν να ακολουθήσουν, ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s