H Σουηδία και η φασιστική λάσπη

Εδώ και δυο περίπου χρόνια, όλοι όσοι ζούμε στη Σκανδιναβία έχουμε παρατηρήσει μια συνεχόμενη προσπάθεια λασπολογίας εναντίον της Σουηδίας και για να πω την αλήθεια οι περισσότεροι είχαμε αρχίσει να βλέπουμε και κάτι περίεργα, άναρχα οργανωμένο πίσω από αυτή την «επίθεση», με περίεργη συχνότητα να παρουσιάζονται και να γράφονται διάφορα. Προσωπικά άρχισε να μου κάνει εντύπωση η περίοδος των περασμένων Χριστουγέννων και μάλιστα αυτό έγινε μέσω Ελλάδος.

Ημέρες Χριστουγέννων και εμφανίζεται ξαφνικά στο φατσοβιβλίο ένα βίντεο όπου δείχνει μια μάζα ανθρώπων, εμφανώς μουσουλμάνων σε μια κατάσταση χαοτική και με δόσεις υστερίας να επιτίθεται σε ένα …χριστουγεννιάτικο δέντρο. Περνώντας από το φατσοβιβλίο στο YouTube διαβάζεις στην επικεφαλίδα: Μουσουλμάνοι ξεστολίζουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε εμπορικό κέντρο της Σουηδίας. Το δε βίντεο έχει υδατογράφημα (για να μην το κλέψουν;) τη διαδικτυακή διεύθυνση του φασιστικού ελληνικού σάιτ και εφημερίδας, Μακελειό. Ξέρετε, αυτήν που λατρεύουν δεσπότες και γενικά ρασοφόροι στην Ελλάδα.

Το βίντεο είναι περίεργο από πολλές απόψεις. Πραγματικά φαίνεται σαν τα πάντα να εξελίσσονται μέσα σε εμπορικό κέντρο, και όπως τα περισσότερα εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο είναι δυτικών προδιαγραφών αλλά …ούτε ένας Σουηδός ρε γαμώτο; Και μάλιστα στη Σουηδία; Άσε που …ούτε ένας σεκιουριτάς; Εδώ μαγαζιά με ρούχα έχουν σεκιουριτάδες στη Στοκχόλμη και ολόκληρο εμπορικό κέντρο και να μην έχει ούτε έναν για δείγμα;

Επομένη κίνηση αυτόματη από ένστικτο, να ψάξεις σουηδικά ΜΜΕ για λεπτομέρειες. Τίποτα. Τίποτα απολύτως. Κάνεις μια βόλτα στα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και στο τέλος το γκουγκλάρεις στα αγγλικά (σημαντικό) κι εκεί ανακαλύπτεις τι συμβαίνει. Το «σημαντικό» στα αγγλικά, γιατί στα ελληνικά σε στέλνει ακριβώς στην ίδια είδηση και βίντεο από αυτό το σκουπίδι, το Μακελειό.

Κάπου πριν από τέσσερα χρόνια, πολυκατάστημα της Ινδονησίας, μιας κατ’ εξοχήν μουσουλμανικής χώρας, ίσως της μεγαλύτερης μουσουλμανικής χώρας σε πληθυσμό στον κόσμο, στήνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο του, γεμάτο από δώρα για μικρούς και μεγάλους, από όλα του τα προϊόντα, πιασμένα στα κλαδιά του δέντρου σε όλο του το ύψος, και την παραμονή των Χριστουγέννων αφήνει τον κόσμο ελεύθερο να σκαρφαλώσει στο δέντρο και να …πάρει το δώρο του.

Τώρα έχοντας διαφορετική ενημέρωση ξαναβλέπω το βίντεο και πραγματικά αυτό που βλέπω είναι χαρακτηριστικές φάτσες από την νοτιοανατολική Ασία να χαμογελούν σε μια στην πραγματικότητα γιορτή, και ένα αστείο θέαμα και παιδιά με έφηβους να σκαρφαλώνουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να πάρουν τα δώρα τους. Καμία Σουηδία, κανένα χαμό, καμία βία, κανένα θρησκευτικό φανατισμό, τίποτα, τίποτα, τίποτα από όσα αναφέρει το εμετικό Μακελειό που είχε κάνει μακελειό στην αλήθεια και με υδατογράφημα για να μην το …κλέψουν.

Από το Γενάρη και ύστερα και όσο πλησίαζε η μέρα που ο νέος μεσσίας απανταχού ρατσιστών και φασιστών σε αυτόν τον πλανήτη θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ, τα δημοσιεύματα για την Σουηδία αρχίσαν να γίνονται καθημερινό φαινόμενο με την Αμερικανική διαδικτυακή σελίδα Τράμπο-λίγο-πιο-φασιστικά Breitbart, του ναζιστή συμβούλου του Ντόναλντ, Μπάνον, να έχει λυσσάξει με την Σουηδία. Είναι τέτοια η λύσσα και η συχνότητα των δημοσιευμάτων τους που παρουσιάζουν μια Σουηδία σε χάος με οδομαχίες μουσουλμάνων προσφύγων και αστυνομίας, καμμένες πόλεις και δρόμους, που από ένα σημείο και ύστερα μερικά από τα σοβαρότερα δημοσιογραφικά συγκροτήματα αρχίζουν να στέλνουν αντιπροσώπους και δημοσιογράφους στη Σουηδία για έρευνα. Φυσικά δεν βρίσκουν τίποτα, αλλά για χάρη της δημοσιότητας και των πωλήσεων κάνουν μερικά απλά κρούσματα – ιστορίες για τα έντυπα τους, ουσιαστικά δίνοντας άλλοθι σε όλα τα ψέματα που μέχρι τότε έχουν δημοσιευθεί.

Ovi_greece_0417_053a.gif

Τέλη Φλεβάρη και μόλις ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ σαφώς επηρεασμένος από όλα τα ψέματα, τη λάσπη, τη συνωμοσιολογία και την τερατολογία για τη Σουηδία που μεταδίδεται από τα αγαπημένα του Fox News και Breitbart, σε ομιλία του αναφέρεται σε μια ανύπαρκτη τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία με θύματα, κι όταν όλοι του αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, αφού ο ίδιος αναφέρει την πηγή του, τα δυο «ειδησεογραφικά» κέντρα ξεκινούν μια ολόκληρη εκστρατεία για να αποδείξουν ότι συμβαίνουν πολλά κάθε μέρα στη Σουηδία που τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν και ότι το μεγάλο χτύπημα είναι θέμα ημέρων.

Και πραγματικά ήταν. Στις εννιά Απριλίου η Στοκχόλμη γίνεται το επόμενο θύμα τρομοκρατικής επίθεσης που μόνο από τύχη δεν άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς. Fox News και Breitbart ξεσαλώνουν πια. Στην Αμερική. Στην Ευρώπη, από Γερμανία μέχρι Ισπανία και Ελλάδα με αντιπρόσωπο όχι μόνο το Μακελειό, αλλά σύσσωμα όλα τα ΜΜΕ μιλάνε για το …αποτυχημένο πείραμα και για μια χώρα βυθισμένη στο φόβο και την τρομοκρατία. Ευτυχώς οι Σουηδοί οι ίδιοι με κάθε τρόπο τους, διαψεύδουν καθημερινά αλλά …αλλά η λάσπη και το ψέμα συνεχίζουν.

Αλλά γιατί; Και πριν μιλήσουμε για το γιατί να σας ενημερώσω ότι η Σουηδία κάθε άλλο από χαμό τρομοκρατίας δεν ζει. Μάλιστα το πείραμα πολυπολιτισμικότητα έχει πετύχει σε πολύ μεγάλα ποσοστά με ανθρώπους από όλες τις θρησκείες, τα χρώματα, τις ιδέες και τις προσωπικές επιλογές, να μπορούν να ζουν σε αρμονία και πάνω από όλα σεβόμενοι ο ένας τα προσωπικά πιστεύω και τις ιδιαιτερότητες του άλλου. Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη πόνεσε αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Γιατί; Γιατί η σουηδική κοινωνία ήταν από δεκαετίες αποδέκτης της διαφορετικότητας.

Αυτή φυσικά είναι η προσωπική μου γνώμη και απόρροια συναναστροφής και παρατήρησης των Σουηδών, αλλά οι Σουηδοί είχαν γίνει «εσωτερικά» πολυπολιτισμικοί πολύ πριν το εξωτερικεύσουν και αποδεχτούν μη Σουηδούς στην ήδη στερεωμένη γερά πολυπολιτισμικότητά τους. Οι Σουηδοί είναι ένας λαός με βαθιά ιστορική συνείδηση στηριγμένη στην ανάγκη τους για γνώση, την πολιτιστική κατανόηση και εξερεύνηση και όχι την κατάκτηση. Ένας λαός που επειδή ακριβώς ένιωθε διαφορετικός σε μια περίοδο βαρβαρότητας ανέπτυξε την ανεκτικότητά του προς το διαφορετικό. Και ξεκίνησε αυτήν την ανεκτικότητα για το διαφορετικό μέσα στην ίδια του την κοινότητα, τον μικρόκοσμό του. Ο Σουηδός ήταν από τους πρώτους που δέχτηκε την σεξουαλική επανάσταση γιατί απλά γι’ αυτόν δεν ήταν επανάσταση. Ήταν ο πρώτος που έκανε πράξη την ισότητα γιατί την είχε ήδη αποδεχτεί στην καθημερινότητά του, πολύ πριν οι άλλοι της δώσουν όνομα. Ο Σουηδός δεν βάζει ταμπέλα στον γείτονά του, τον βλέπει σαν κομμάτι της κοινωνίας που τον έχει ανάγκη και την έχει ανάγκη, αδιάφορα χρώματος, πιστεύω ή ό,τι άλλο. Και πάνω από όλα ο Σουηδός έκανε τον σεβασμό προς τον πλησίον πράξη και όχι καταναγκασμό. Αυτό σε ένα κράτος που δεν χρειάζεται να παίξει τον ρόλο του διαιτητή – κι αυτό πολύ σοβαρό – αλλά είδε τους πάντες σαν κομμάτι της γης του.

Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτή είναι η γενικότερη συνείδηση και γι’ αυτό η τρομοκρατική επίθεση στην Στοκχόλμη θεωρήθηκε εξαίρεση και το πιθανότερο με σκοπό να πλήξει αυτή τη σχέση μεταξύ ντόπιων και φιλοξενουμένων (γιατί στη Σουηδία δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες, βρώμικοι πρόσφυγες και κακοί μουσουλμάνοι, υπάρχουν φιλοξενούμενοι) παρά τον «δυτικό» τρόπο ζωής. Άλλωστε αν κάποιοι έχουν ευνοηθεί από την γενικότερη στάση της Σουηδίας όλες τις τελευταίες δεκαετίες, είναι αυτοί ακριβώς που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές.

Αλλά αυτή η επιτυχία της Σουηδίας που ΔΕΝ είναι πείραμα αλλά τρόπος ζωής δεκαετιών με ιστορικές ρίζες και στη συνείδηση του μέσου Σουηδού, δεν αρέσει στους ρατσιστές. Όχι, εδώ δεν ισχύει η λέξη ξενοφοβικοί, συντηρητικοί κλπ. η μόνη λέξη που αρμόζει είναι αυτή του ρατσιστή, του ναζιστή και του φασίστα. Αυτοί την μισούν την Σουηδία γιατί τους διαψεύδει καθημερινά. Τους αποδεικνύει κάθε λεπτό ότι όλα όσα προπαγανδίζουν είναι ψέματα. Ότι υπάρχει μέλλον στην πολυπολιτισμικότητα και υπάρχει η κοινωνία ανέχειας που μάλιστα ακμάζει σαν μια από τις ισχυρότερες στην υφήλιο. Η ύπαρξη της Σουηδίας σαν κοινωνικό σύστημα σήμερα είναι ο απόλυτος εχθρός κάθε εθνικιστή, ναζιστή, ρατσιστή. Και ο μόνος τρόπος για να πολεμήσουν την ιδέα Σουηδία είναι η λάσπη και το ψέμα. Και το κάνουν τώρα πια οργανωμένα. Από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα, μακελεύουν την αλήθεια για να καταστρέψουν την ελπίδα για μια κοινωνία ισότιμη και ελεύθερη. H Σουηδία σαν χώρα ΔΕΝ ειναι ο στόχος, η Σουηδία σαν έννοια και σαν παράδειγμα κοινωνίας ειναι στόχος και αλίμονό μας αν χαθεί, γιατί είναι από τις τελευταίες οάσεις ανθρωπιάς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s