#Free Σώρρας & το νερό του Καματερού

Τελικά δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πιό γελοίο από όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν τόσο καιρό γι’ αυτόν και απ’ αυτόν τον απατεώνα. Αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και τίποτα πιο τραγικό από το γεγονός ότι πραγματικά υπήρξαν άνθρωποι που τον πίστεψαν και μάλιστα ψάχνοντας τρόπο να σώσουν τον εαυτούλη τους (ποτέ την Ελλάδα) καταθέσανε τον όποιο οβολό τους για να γίνουν (συν)-μέτοχοι της κομπίνας του.

Η κομπίνα αυτού του κοινωνικού παράσιτου ήταν φανερή από την αρχή της. Κάποιος υποτίθεται ότι κατέχει τα μυστικά των Ολυμπίων – των θεών καλέ, και μάλιστα του Απόλλωνα – τα πουλάει αντί τρισεκατομμυρίων στον Ομπάμα κι όντας καλός πατριώτης, αντί να αγοράσει τον ουρανοξύστη του Τραμπ στην Νέα Υόρκη και να στείλει και τίποτα ψίχουλα δυσεκατομμυριάκια στην Ελλάδα να σωθεί, έρχεται στην Ελλάδα, νοικιάζει τριαράκι στην Πάτρα και …μηνύει στην κυβέρνηση ότι θα τους δώσει όλα τα λεφτά αρκεί να τον κηρύξουν αυτοκράτορα. Φτερά και πούπουλα δηλαδή.

Ovi_greece_0317_052a.gifΑλλά πριν μιλήσει με τον Απόλλωνα και τον πείσει να του δώσει όλα του τα μυστικά όπλα του, ο Σώρρας είχε εμφανιστεί σαν κάτοχος μετοχών τράπεζας που ανήκει στη μυθολογία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και πριν από αυτήν είχε εμφανίσει άλλη τράπεζα που ανήκε στη μυθολογία του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος. Το τρελό και με τις δυο ιστορίες είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι ίδιες οι τράπεζες είχαν ψάξει ακόμα και επίσημα με το Αμερικανικό υπουργείο οικονομικών, αν αυτό το παράσιτο έλεγε την αλήθεια. Υπάρχει και το χειρότερο, ότι ελληνικό δικαστήριο σε απόφασή του για την ιστορία με τα εξώδικα που κουβαλούσαν «πελάτες» του Σώρρα στις τράπεζες, εξέφρασε την αμφιβολία του αν όλα είναι παραμύθι. Και τη χαριστική βολή την έδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ, που έδωσαν σε αυτό το φασισταριό ανέκδοτο βήμα να μιλήσει. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχουν τόσα θύματα. Έμμεσα ή άμεσα όλοι βοήθησαν αυτό το χυδαίο απόσπερμα.

Τότε που παίχτηκε δεν είδα τη συνέντευξη που έδωσε σε …έγκριτο δημοσιογράφο, μην μου πείτε ότι περιμένατε κάτι διαφορετικό από εμένα, πέρα από ένα απόσπασμα, εκείνο που απειλεί τον δημοσιογράφο με ξυλοδαρμό αν δεν τον πιστέψει. Η γη είναι επίπεδη, πίστεψέ με αλλιώς θα σε πλακώσω στις κλωτσιές. Και τελικά κάποιοι τον πίστεψαν. Γιατί ήταν και Ελληναράς. Τσαμπουκάς. Από αυτούς που δέρνουν δημοσιογράφους ή σαν τους άλλους που χαστουκίζουν γυναίκες. Αυτό κρατήστε το, θα ξαναγυρίσω με υστερόγραφο στο θέμα.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πιάνεται κότσος, έτσι δεν είναι;

«Την 6ην Νοεμβρίου 1972, ομάς Ελλήνων Επιστημόνων ήχθη εις γνώσιν περί της απολύτου θεραπευτικής ικανότητος του παρουσιαζόμενου ύδατος επί της νόσου του καρκίνου. Διά τας ανάγκας της σημερινής επαφής ονομάζομεν τούτο Ήλιον και λέγομεν ότι είναι ύδωρ μεταλλικόν ραδιενεργόν με την ιδιομορφίαν της απεριοδικής ακτινοβολίας “β”. Έναντι οιασδήποτε εναντιώσεως έχομεν ήδη υπέρ ημών τον Ύψιστον».

Ovi_greece_0317_052d.gifΜε την ανακοίνωση αυτή πρωτοεμφανίζεται το νερό του Καματερού και τέσσερα χρόνια αργότερα, προφανώς για να φανεί ότι έχει προηγηθεί έρευνα, το πανελλήνιο ενημερώνεται δια στόματος του δικηγόρου από την Κω, του ίδιου του Γιώργου Καματερού, στις 11 Φεβρουαρίου του 1976, για την ύπαρξη του «θαυματουργού» νερού.

Είναι η αρχή μίας από τις πιο μαύρες σελίδες που θα ζήσει η ελληνική κοινωνία καθώς διχάστηκε και έπεσε εκεί που πιο χαμηλά δεν πάει, σε μία καλοστημένη απάτη. Με την βοήθεια των τότε ΜΜΕ που είχε βρει το δικό του κοίτασμα χρυσού, το «νερό του Καματερού» από εκεί που κυκλοφορούσε χέρι με χέρι, άρχισε να μεταφέρεται με βυτία και άνθρωποι να δαγκώνουν χέρια συνανθρώπων τους για να τους πάρουν ένα μπουκαλάκι από το χέρι για να το πάνε σε ασθενείς για να σωθούν από τον καρκίνο. Το πλέον τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι που το προωθούσαν διέδιδαν ότι οι θαυματουργές αντικαρκινικές ιδιότητες του δεν πρέπει να συνδυάζονται με αντικαρκινικά φάρμακα της «συμβατικής» ιατρικής.

Την ιστορία την έζησα από «κοντά» γιατί πραγματικά είχαμε στην οικογένεια έναν θείο με σοβαρή καρδιοπάθεια. Η θειά φανατική χριστιανή από αυτές με το μουστάκι, το σταυρουδάκι και τις εικόνες στην τσάντα. Αλλά μόλις εμφανίστηκε το «νερό του Καματερού» κόντεψε να προσκυνήσει τον Δία. Από το Γουδί στη Βουλιαγμένη που ερχόταν το βυτίο με το «νερό», κάθε μέρα μια περιπέτεια που συμπεριελάμβανε του κόσμου τα απίθανα, γελοία και απάνθρωπα. Η Ελλάδα τότε και ειδικά η Αθήνα, αγγίξανε τον όποιο πάτο μπορούσαν να αγγίξουν.

Ovi_greece_0317_052b.gifΤα βυτιοφόρα μετά από μερικές μέρες έγιναν θέαμα και διασκέδαση που μαζευόταν κόσμος άρρωστος, κόσμος που ήθελε το νερό για όταν αρρωστήσει, χαβαλέδες, πορτοφολάδες, βιαστές ό,τι τραβάει η όρεξή σας εκεί μαζεύονταν. Από αλάνες στους Ζωγράφου μέχρι παραλιακές στη Γλυφάδα και στη Βουλιαγμένη, κοσμάκης μαζευόταν για ώρες για να έρθει το βυτίο με το θαυματουργό νερό και με μπουκαλάκια προσπαθούσε να μαζέψει όσο μπορούσε από τις κάνουλες.

Αλλά πέραν της παραμύθας, ο Καματερός είχε και πατριωτικές φιλοδοξίες όπως και ο Σώρρας. «Μοναδική μου φιλοδοξία είναι να ανοίξω ένα πατσατζίδικο στην Κωνσταντινούπολη ανήμερα της ανάκτησής της και τότε θα ανοίξω την χούφτα μου και θα κάψω με Ήλιον την Βουλή.» Μη μου πείτε ότι ο Σώρρας πρωτοτύπησε; Τα ίδια έλεγε.

«Το φάρμακο είναι εφεύρεσις. Πως ήχθημεν εις την εφεύρεσιν; Μία πηγή εις την Κω είχε μεταλλικόν ύδωρ. Στις 16 Μαρτίου του 1957 παρετήρησα ένα περίεργο φαινόμενο. Από την πηγή βγαίνει το νερό και πάει σε 5-6 σημεία. Σε ένα από τα σημεία αυτά το νερό αναβλύζει και παρουσιάζει ραδιενέργεια. Άρα την ραδιενέργεια την απέκτησε κατά τη διαδρομή του από την πηγήν ως το σημείον. Τι του προσέδωσε αυτήν την ραδιενέργειαν; Ευρέθη το πέτρωμα “Αλφα”.

Δια να έχωμε κάποιο έργο ή κλασσική επιστήμη “καθ’εμέ” ζητάει κάποιος να σπρώξει. Να γίνει ένα έργον. Χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα από ένα έργον αρχίζουν να φεύγουν ηλεκτρόνια. Χωρίς να το σπρώχνουν. Αυτό το είπανε “αυτοενέργεια”. Στο ράδιο είναι η ραδιενέργεια. Όταν λοιπόν αρχίζει ένα άτομο ραδίου να χάνει τη ραδιενέργεια του, κάτι το σπρώχνει και γυρνά πίσω. Θα πρέπει να είναι μία ελάσσονα, μια μείζονα ενέργεια. Αυτό μας οδήγησε σε μελέτες για μία καινούργια θεώρηση της ύλης. Ύλη δεν είναι καθ’ ημάς ό,τι μέχρι στιγμής έχει υποστηριχθεί: άτομα με ηλεκτρόνια και δεν ξέρω τι. Για μας δεν υπάρχουν 119 στοιχεία. Υπάρχει μόνο ένα στοιχείον, η διαφοροποίηση της ταχύτητας της μάζης. Αρνούμεθα την κλασσικήν επιστήμη. Για εμάς έχει λυθεί το θέμα του καρκίνου». Εν κατακλείδι ο Καματερός παρουσιάζει και τη μαθηματική θεμελίωση της επιστήμης του: «Ηλίον (μόριο ύδατος) + ταχύτης + χρόνος = πρωτογενώς προκύπτουν τα πάντα».

Τότε ήταν που είχε πια ξεφύγει τελείως η κατάσταση. Το νερό τώρα δινόταν και σε …ρευστή μορφή. Στις 19 Φεβρουαρίου του 1976 και με ένα από τους χειροτέρους χειμώνες που είχε γνωρίσει η Αθήνα, εκατοντάδες συνωστίζονται έως αργά το βράδυ έξω από την Αγία Σοφία στο Ψυχικό για να γεμίσουν ένα μπουκαλάκι νερό από τα βυτιοφόρα που φθάνουν. «Η διανομή δεν είχε αρχίσει και τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της εκκλησίας είχαν αγανακτήσει. Όργανα της αστυνομίας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να σχηματίσει ουρές, κανείς όμως δεν πειθαρχούσε. Οι γυναίκες άναβαν φωτιές για να αντιμετωπίσουν το κρύο και παρακαλούσαν να γίνει σύντομα η διανομή και οι άνδρες φώναζαν διαμαρτυρόμενοι». Ορισμένοι δαγκώνουν τα χέρια των τυχερών για να τους αποσπάσουν τα μπουκάλια , ενώ για να καλύψει την ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση σε ολόκληρη την Ελλάδα, η «επιστημονική ομάδα» ορίζει τοπικούς αντιπροσώπους και αρχίζει να μοιράζει και «σκόνη πετρώματος Άλφα» σε σωληνάρια για ανάμιξη με «απλό» νερό. Το κάθε μπουκαλάκι πωλείται προς 20 δραχμές και ο τζίρος αυτής της καλοστημένης απάτης δεν καταγράφεται πουθενά.

Ovi_greece_0317_052c.gifΑνάμεσα σε αυτούς που «πάλευαν» για ένα μπουκαλάκι, ήταν όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, από αστυνόμους μέχρι δικαστικούς, κι από δασκάλους μέχρι πανεπιστημιακούς. Η απόλυτη ξεφτίλα του Έλληνα. Στις 21 Φεβρουαρίου βγαίνει πόρισμα από τον Δημόκριτο που εξηγεί ότι το «νερό ήταν απλό νεράκι» και τότε αρχίζει να κλονίζεται η πίστη κάποιων. Κυρίως του Τύπου που στήριζε. Δεν έλειπαν όμως αυτοί που διψούσαν για δημοσιότητα, έτσι γιατροί σε κρατικά νοσοκομεία συντηρούν την παράνοια ανακοινώνοντας ότι ξεκινούν πειράματα σε ποντίκια, ενώ το υπουργείο Πρόνοιας παρασυρόμενο από τον λαϊκισμό υπόσχεται να μελετήσει τα πορίσματα ενώ ταυτόχρονα πιέζει το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο να εξετάσει το νερό για πιθανή παροχή αδείας. Ο πρόεδρος του τελευταίου Ν. Ματσανιώτης θα εξηγήσει μήνες αργότερα ότι απέφυγε την παγίδα διαμηνύοντας στο υπουργείο ότι απλώς αρνείται να διαθέσει πολύτιμο χρόνο για τη μελέτη μίας τόσο φαιδρής υπόθεσης.

Οι εξελίξεις αυτές αποθρασύνουν περισσότερο τον Καματερό, ο οποίος σε συγκέντρωση οπαδών του στο γήπεδο των Λιοσίων ανακοινώνει ότι θα πάρει την Πόλη, θα φέρει πίσω τον Βασιλιά, θα θέσει όρο για την παροχή νερού να πυρπολούν οι πελάτες – οπαδοί του τα γραφεία κομμουνιστικών εφημερίδων και θα υποχρεώσει τα 300 «κτήνη» της Βουλής να πιούν «ειδική κτηνιατρική έκδοση του νερού». Αν υπήρχε και YouTube να είστε σίγουροι ότι κατά Σώρρα θα είχε κι αυτός βροντοφωνάξει «Δεν παραδίδομαι».

Στις 20 Μαρτίου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  απευθύνει οργισμένη έκκληση στην πολιτεία να παρέμβει, εκφράζοντας την αγωνία τους τόσο λόγω της εγκατάλειψης  της κανονικής θεραπείας  από πολλούς πελάτες του Καματερού όσο και για τις πιθανές παρενέργειες του νερού. Οι λεονταρισμοί του Καματερού, ο ενθουσιασμός ορισμένων εφημερίδων και η λατρεία των πιστών δεν στέκονται τελικώς ικανοί να αποτρέψουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Στις 30 Μαρτίου, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ασκεί δίωξη κατά παντώς υπευθύνου για την παρασκευή και την διάθεση υλικού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία.

Η δίκη του Καματερού και των «επιστημόνων»  θα γίνει τελικά στα μέσα Οκτωβρίου όταν η μανία είχε πλέον κοπάσει. Η Θέμις αποδεικνύεται παράξενα επιεικής: ο Καματερός καταδικάζεται σε εξαγοράσιμη οκτάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 δραχμών, ο δε εφοπλιστής – οικονομολόγος  Γ. Γράτσος σε επίσης εξαγοράσιμη φυλάκιση 4 μηνών και πρόστιμο 5.000 δραχμών. Το εσωτερικό των φυλακών δεν θα το δουν φυσικά.

Στο μεταξύ είναι άγνωστος ο αριθμός των πραγματικών θυμάτων του Καματερού μιας και εκείνη την εποχή υπήρξαν καρκινοπαθείς που σταμάτησαν ραδιοθεραπείες στην πιο κρίσιμη φάση τους για να …θεραπευτούν με το νεράκι της βρύσης.

Το συμπέρασμα ξέρετε ποιο είναι; Ένας λαός που δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει!

******************************************************

ΥΓ1 Παραπάνω στο κείμενο και σε αναφορά ή καλύτερα υπονοούμενο στο χαστούκι που έδωσε το παράσιτο ο Κασιδιάρης στην Κανέλλη έγραψα ότι θα επανέλθω. Δείτε πόσες ομοιότητες ακόμα και στην ποινικά εγκληματική τους πλευρά, υπάρχουν στις υποθέσεις. Από τον Καματερό μέχρι τον Σώρρα και φυσικά όλη τη συμμορία της Χρυσής Αυγής υπάρχει απόλυτη εκμετάλλευση αυτής της ομιχλώδους έννοιας της πατρίδας, των κρυφών εθνικιστικών επιθυμιών αλλά πάντα με τελικό αποτέλεσμα την οικονομική εκμετάλλευση αυτών που τους υποστηρίζουν.

Ο Καματερός αφού εξευτέλισε μια ολόκληρη Ελλάδα κατέληξε στα ξεχασμένα και στο τίποτα της ιστορίας, ένας εγκληματίας, ένα παράσιτο κλέφτης και αναπόδεικτα δολοφόνος. Ο Σώρρας ακολουθεί σαράντα χρόνια μετά, κι αυτός ξεφτιλίζοντας τους Έλληνες και για μια ακόμα φορά τα ελληνικά ΜΜΕ και η φυλακή τον περιμένει για να τον αφήσει μετά από μερικά χρόνια, όταν θα βγει, στον απόπατο της ιστορίας. Για τη Χρυσή Αυγή τι περιμένουμε; Ποσό ακόμα θα εγκληματούν, αποδεδειγμένα θα δολοφονούν και θα κοροϊδεύουν με το νερό του πατριώτη;

YΓ2 Τα στοιχεία και τα αποσπασματα απο το αρχείο της Καθημερινής

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “#Free Σώρρας & το νερό του Καματερού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s