Οι πεινασμένοι και η φροϊλάϊν Αιλινήδα

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη με τίτλο «Είμαι gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι πρόσφυγας», με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτά τα θέματα και …ίσως και για να προβληθεί και η ίδια και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν το έκανε και γι’ αυτό. Μερικά πράγματα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αφού δεν ζούμε πλέον στο Μεσαίωνα, αλλά αφού δεν είναι, καλό είναι να βγαίνουν κάποιοι να τα λένε ξανά και ξανά.

Ovi_greece_0217_040a.gifΕίπα ότι δεν ζούμε στο Μεσαίωνα αλλά βλέποντας τα σχόλια κάτω από το συγκεκριμένο βίντεο στο YouTube με έπιασε μια ανατριχίλα. Πόσο μίσος υπάρχει εκεί έξω. Μίσος για όλους και μια διάθεση να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε ομάδες. Εμείς εναντίον των άλλων. Οι «άλλοι» είτε είναι gay, είτε ανήκουν σε άλλη θρησκεία, είτε είναι Έλληνες που δεν πιστεύουν τα ίδια με μας, είναι κακοί, είναι τέρατα ,είναι ανώμαλοι, μας απειλούν και τους μισούμε.

Μετά το ντόρο που έγινε με αυτό το βίντεο και τις συζητήσεις που ακολούθησαν (γιατί το ανέβασε, έχει δικαίωμα να μιλάει για τέτοια θέματα, ποια είναι αυτή, μπράβο, ψόφος κτλ.), ήρθε και η απάντηση από την κόρη του wannabe Führer Μιχαλολιάκου, που αποφάσισε να στρωθεί μπροστά σε μια βιβλιοθήκη (για να δώσει κύρος στα λόγια της;) και να μας ανακοινώσει ότι δεν γουστάρει τους υποκριτές, τους πρόσφυγες, τους μουσουλμάνους, όποιον δεν συμφωνεί μαζί της, να μας πει ότι είναι straight, είναι Αιλινήδα, είναι Ναζί και θέλει όλοι όσοι διαφωνούμε μαζί της να ψοφήσουμε. Εντάξει τα δυο τελευταία δεν τα είπε ,αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται μας έμαθαν στο σχολείο.

Δεν ήθελα να το δω αυτό το βίντεο. Δεν είχα κανένα σκοπό να ασχοληθώ με το τι έχει να πει αυτό το άτομο που το μόνο που έχει μάθει είναι να μισεί. Τρεις μέρες τώρα εμφανίζεται συνεχώς μπροστά μου στο fb ενώ δεν ακολουθώ ούτε σάιτ ούτε άτομα με χρυσαυγίτικες τάσεις. Κι όμως αναπαράγεται συνεχώς από όσους διαφωνούν κι από όσους χλευάζουν την νοοτροπία της και αυτά που λέει. Και αυτή ακριβώς είναι και η παγίδα γιατί αν αναπαραγόταν μόνο από αυτούς που έχουν τα ίδια πιστεύω με την φροϊλάϊν Χίτλερ, το βίντεο θα έμενε προς εσωτερική κατανάλωση μεταξύ τους ενώ τώρα έγινε viral,τα views αυξάνονται και οι περισσότεροι στο τέλος καταλήγουμε να το δούμε. Τσάμπα διαφήμιση και αυτοί τρίβουν τα χέρια τους.

Κάποιοι τσιμπάνε και με τα δακρύβρεχτα σχόλια για τους Έλληνες που πεινάνε και αυτοκτονούν και λένε «ναι, αλλά έχει και ένα δίκιο». Όχι δεν έχει κανένα δίκιο και οι Ναζί δεν έχουν ποτέ δίκιο και ντροπή τους που εκμεταλλεύονται τον πόνο τον ανθρώπων για να προωθήσουν το μίσος. Μίσος! Μόνο αυτό ξέρουν και αυτό καταλαβαίνουν. Αν σήμερα καταφέρουν να χωρίσουν τους πεινασμένους σε Έλληνες που αξίζουν ένα πιάτο φαγητό στο συσσίτιο, που μας τόνισε η κυρία αυτή ότι πήρε μέρος, και σε πρόσφυγες που δεν αξίζουν τίποτα και πρέπει να πνιγούν ή να ψοφήσουν από το κρύο, αύριο θα χωρίσουν τους Έλληνες σε καλούς (που συμφωνούν μαζί τους άρα αξίζουν) και κακούς (ανθέλληνες, ψόφος), όπως προσπαθούν να κάνουν ήδη.

Δεν υπάρχουν Έλληνες πεινασμένοι και ξένοι πεινασμένοι. Υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ πεινασμένοι και η πείνα δεν κάνει διακρίσεις, είναι ίδια για όλους. Μην τους διαφημίζετε, μην τους δίνετε βήμα για να σπέρνουν μίσος και διχόνοια. Δεν είναι ούτε για γέλια. Είναι τρομακτικό πόσοι άνθρωποι μπορούν να πιστέψουν τις αηδίες τους (εδώ βρέθηκαν άνθρωποι να πιστέψουν το Σώρρα που θα μας σώσει με τα καύσιμα του Απόλλωνα).

Η ιστορία δεν μας δίδαξε τίποτα τελικά.

Ειρήνη Προϊκάκη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s