Περιοδικό Life

Ovi_greece_1116_032a.gifΣτις 23 Νοεμβρίου του 1936, εκδίδεται για πρώτη φορά το περιοδικό Life  με εξώφυλλο τη φωτογραφία του Peck Dam Fort φωτογραφημένο από τη Margaret Bourke-White και με αφιέρωμα στην καλλιτεχνική ζωή της τότε Αμερικής.

Στην πραγματικότητα το περιοδικό Life είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, πριν τον 20ο αιώνα, σαν χιουμοριστικό περιοδικό, κάπως σαν το σημερινό New Yorker, αλλά με έντονη χρήση σκίτσων, χιουμοριστικών θεμάτων και πολιτιστικών αναφορών. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ στην Αμερική, ο εκδότης Henry Luce αγόρασε το όνομα και ξαναξεκίνησε το περιοδικό με νέες βάσεις και με αρχές που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ovi_greece_1116_032b.gifΣύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Luce, το περιοδικό ήταν για να δείξει στον Αμερικανό «πώς είναι η πραγματική ζωή σε όλο τον κόσμο» και ο προσωπικός του στόχος ήταν με κάθε τεύχος να …εκπλήσσει τον αναγνώστη με κάτι καινούριο και εντυπωσιακό.

Το Life  γνώρισε τρομακτική επιτυχία από το πρώτο έτος της ζωής του και σταδιακά έγινε ορόσημο και αναφορά για τα αμερικανικά ΜΜΕ, ακόμα και αλλάζοντας τον τρόπο που ο μέσος Αμερικανός έβλεπε τον κόσμο γύρω του και πέρα από τα αμερικανικά σύνορα. Στο απόγειο της έκδοσής του, το Life είχε μια κυκλοφορία πάνω από 8 εκατομμύρια.

Το Life διέκοψε την εβδομαδιαία του έκδοση το 1972, όταν άρχισε να χάνει κοινό και χρήματα από τις διαφημίσεις λόγω τηλεόρασης. Από το 2004, ωστόσο, συνεχίζει την εβδομαδιαία δημοσίευσή του ως ένθετο σε εφημερίδες των ΗΠΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s