Ανοιχτή επιστολή στη Χίλαρι Κλίντον

Αγαπητή Hillary Rodham Clinton ή μέλλουσα εκλεγείσα Πρόεδρε των ΗΠΑ,

Ως πολίτης του Καναδά, έχω παρακολουθήσει τις προεκλογικές προεδρικές εκστρατείες των ΗΠΑ, ελπίζοντας ότι ο επόμενος πρόεδρος θα εκλεγεί από μια δημοκρατική πολιτική πλατφόρμα και όχι από ρεπουμπλικανική.

Κατ’ αρχήν, είναι επιτακτική ανάγκη, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος του 2016 να εξετάσει, όχι μόνο το ζήτημα της ένοπλης βίας στην Αμερική, αλλά και να λάβει δραστικά μέτρα για την εξάλειψή της μέσω κατάργησης της δεύτερης τροπολογίας.

ovi_greece_0916_092aΓνωρίζω, ότι αυτό μπορεί να είναι εύκολο στα λόγια αλλά πολύ δύσκολο στην πράξη, καθώς όλοι μας έχουμε ήδη ακούσει ότι το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και άλλα κατεστραμμένα νομοθετικά όργανα αποτελούνται από δεξιούς, μέλη του NRA, που κάνουν ότι είναι δυνατό, προκειμένου να εμποδίσουν οποιαδήποτε πρόταση νομοθετικού σώματος αντίθετη με τα όπλα, που θα επιτρέψει να μειωθεί η βία στο έθνος.

Επιπλέον, η δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος παρέχει το δικαίωμα σε κάθε Αμερικανό πολίτη, να αγοράσει ένα όπλο. Αυτή η ίδια δεύτερη τροπολογία καθιστά αδύνατο να τεθούν σε ισχύ τυχόν λογαριασμοί αντίθετοι με τα όπλα.

Εμείς, στον Καναδά, έχουμε παρατηρήσει ότι η ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή υπήρξε ο μεγαλύτερος δαίμονας και οπισθοδρόμηση της Αμερικής. Για την προστασία του πολίτη δεν είναι απαραίτητη η ιδιοκτησία ενός όπλου. Η επίλυση των προβλημάτων μέσω της ένοπλης βίας δεν αποτελεί επιλογή και το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να χορηγεί στους πολίτες αυτό το δικαίωμα, για να έχουν την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, μέσω νομιμοποίησης της αγοράς όπλων και της οπλοκατοχής.

Πολύ πιο λογικό είναι να αφοπλίσει τους πολίτες με νόμιμο τρόπο και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας, παρά να τους οπλίζει νόμιμα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φόβου και βίας.

Hillary Rodham Clinton, άρτι εκλεγείσα Πρόεδρε της δημοκρατικής παράταξης των ΗΠΑ, είμαι σίγουρη, ότι θα επιτύχετε την κατάργηση της δεύτερης τροπολογίας. Αυτή η γενναία στιγμή στην ιστορία, θα αντηχήσει ειρήνη και χαρά σε όλο τον κόσμο!

Εν αναμονή αυτής της καμπής στην ιστορία της Αμερικής, διατελώ με εκτίμηση,

 

Mirella Ionta
An Open Letter to Hillary Rodham Clinton, Ovi Magazine, 2016-08-14
Μετάφραση: Λίλιαν Μπαντάνη

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s