Περικυκλωμένος

Πριν από μερικές ώρες διάβαζα στις διεθνείς ειδήσεις για κάτι που είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε και είναι από αυτά που κάπως «καρφώνονται» στο μυαλό σου. Ο κύριος Ντουτέρτε λοιπόν δήλωσε ότι η δολοφονία εμπόρων ναρκωτικών, χρηστών και βαποράκια είναι μια κάθαρση σαν αυτή που έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία με το ολοκαύτωμα. Και συνέχισε να επαναλαμβάνει ότι είναι κάθαρση. Μόνο στη σκέψη του τι εσκεμμένα έφυγε από το στόμα ενός ανθρώπου που εξουσιάζει ένα λαό δεν μπορείς παρά να ανατριχιάσεις όχι μόνο για το πώς δικαιολογεί μια σειρά δολοφονιών που ήδη έχουν φτάσει τις χιλιάδες στη χώρα του, αλλά και δίνει άλλοθι σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας αποκαλώντας το κάθαρση.

Για όσους δεν ξέρετε ο κύριος Ντουτέρτε ήταν γνωστός στις Φιλιππίνες πολύ πριν γίνει Προέδρος σαν δήμαρχος. Και ήταν γνωστός όχι για τις αγαθοεργίες του, για την αφιέρωση του στους δημότες του, την ανάπτυξη που έφερε ή τις λύσεις που έδωσε, αλλά γιατί σαν κάτι σαν τοπικός πολέμαρχος από κάποιο σκοτεινό θρίλερ προηγουμένων αιώνων όχι για να λειτουργήσει σαν τιμωρός και εκδικητής αλλά σαν ψυχοπαθής ενάντιων κάθε τι που αντιτίθετο στα «πιστεύω» του και στις προσωπικές του «αξίες».

Ο κύριος Ντουτέρτε λοιπόν δημιούργησε έναν ιδιωτικό στρατό, πέρα από την αστυνομία, μισθοφόρους και φανατικούς, απόλυτα αφιερωμένους σε αυτόν που μέχρι ορκιζόντουσαν στο όνομα του, με εξουσία στη περιοχή πολύ μεγαλύτερη από την εξουσία της αστυνομίας και που δεν χρειαζόταν να υπακούσουν στους ίδιους νομούς. Ουσιαστικά ο μόνος νόμος γι’ αυτούς ήταν ο λόγος του Ντουτέρτε. Με λίγα λογία δημιούργησε τα δικά του ΕςΕς. Τώρα αυτοί υποτίθεται ότι συμμετείχαν στην δίωξη των ναρκωτικών, βοηθούσαν την αστυνομία. Έτσι έλεγαν. Τώρα σκεφτείτε πόσες φορές γίνονται εγκλήματα και για Χ λόγους η αστυνομία αδυνατεί να πιάσει ή να καταδικάσει τον εγκληματία. Πόσες φορές όλοι σας έτσι επιπολαία, ευχηθήκατε η αστυνομία να είχε τη δύναμη πέρα από το νομό η εξουσία να δράσει; Ο Ντουτέρτε το έκανε πράξη με τον ιδιωτικό του στρατό.

Στην αρχή δολοφονήθηκε ένας τοπικός έμπορος ναρκωτικών. Σαν σκυλί στο δρόμο. Θα μου πείτε καλά του κάνανε. Δίπλα του δολοφονήθηκαν και οι δυο του σωματοφύλακες. Θα μου πείτε να προσέχανε. Αλλά στην ανταλλαγή των πυρών δολοφονήθηκε κι ένα τετράχρονο αγοράκι με τη μητέρα του. Εδώ τι θα μου πείτε, παράπλευρες απώλειες; Στη συνέχεια δολοφονήθηκε ένα πρεζόνι σε παγκάκι την ώρα που έπαιρνε τη δόση του και ένας άστεγος που καθόταν διπλά του. Σταδιακά κι ενώ ο αριθμός είχε ξεπεράσει τους εκατό συμπεριλαμβανομένων και περαστικών που έτυχε να είναι στην ανταλλαγή πυροβολισμών, αρχίσαν και οι …βαφτίσεις εμπόρων ναρκωτικών. Ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που μετά ειπώθηκε ότι τα έπαιρνε από το καρτέλ των ναρκωτικών. Ένας έμπορος που έτσι αόριστα είχε σχέση με τα ναρκωτικά αλλά όλοι ξέρουν ότι συγγενής του Ντουτέρτε ήθελε να αγοράσει την επιχείρηση του, υστέρα ένας αξιωματικός του στρατού που είχε αντιδράσει στην εξουσία του ιδιωτικού στρατού, υστέρα κάποιος άλλος, κάποιος άλλος, κάποιος άλλος. Αλλά ο Ντουτέρτε στο μυαλό του κόσμου και με τη βοήθεια των ΜΜΕ έγινε ο έστω και με περίεργες μεθόδους, ο άνθρωπος που θα έλυνε το πρόβλημα των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες.

Σήμερα ο Ντουτέρτε είναι πρόεδρος των Φιλιππίνων. Ο άνθρωπος με την απόλυτη εξουσία όχι μόνο να φτιάχνει και να τροποποιεί τους νόμους αλλά και να τους παραβαίνει. Ο ιδιωτικός του στρατός τώρα έχει γίνει πολυπληθέστερος, καλύτερα οργανωμένος και πολύ καλύτερα οπλισμένος. Και συνεχίζει τον πόλεμο κατά των …ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο. Μάλιστα τώρα ανακοίνωσε ότι όταν κάποιος πολίτης σκοτώσει έμπορο, χρήστη ή βαποράκι δεν θα κατηγορείται για δολοφονία και δεν θα συλλαμβάνεται. Και έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει. Δηλαδή τώρα εγώ που θα μπορούσα να ζω στις Φιλιππίνες κι έχω ένα γείτονα που τον ενοχλεί ο σκύλος μου που γαυγίζει τα βράδια δεν έχω να κάνω τίποτα άλλο από το να πάρω ένα όπλο, να τον πυροβολήσω στο κεφάλι κι όταν έρθει η αστυνομία να πω ότι τον είδα χτες να είναι φτιαγμένος. Η αστυνομία θα μου δώσει συγχαρητήρια κι εγώ θα πάω ήρεμος για ύπνο με τον σκύλο μου να γαυγίζει όσο θέλει. Θα μπορούσα να τον κάνω και γι’ αυτόν που θεωρώ ότι γλυκοκοιτάζει την κόρη μου η τον μαλάκα που πετάει τα σκουπίδια του στο δικό μου κάδο. Αυτό έχει ξεκινήσει να συμβαίνει στις Φιλιππίνες και ονομάζεται κάθαρση και πόλεμος κατά των ναρκωτικών!

Δεν θα πω τίποτα για τη σύγκριση με το ολοκαύτωμα γιατί εκτός από την ιστορική άγνοια δείχνει και την απύθμενη βλακεία κάποιου να θέλει να συγκριθεί με τον χειρότερο μαζικό εγκληματία όλων των εποχών.

Ovi_greece_1016_021a.gifΤώρα βέβαια αφού καθαρίσει τα ναρκωτικά ο κύριος Ντουτέρτε γιατί να μην καθαρίσει και με το πρόβλημα του AIDS; Ας φάει όλους τους ομοφυλοφίλους. Και μετά ξέρετε τι ακολουθεί; Το αλκοόλ και οι αριστεροί. Έτσι πάνε αυτά …όταν καθαρίζεις. Και μιας και είμαστε στο καθάρισμα γιατί να αφήσουμε τρομοκράτες μουσουλμάνους, μετανάστες και πρόσφυγες, μαύρους και κίτρινους; Α, και τους ανάπηρους και τους τυφλούς και τους αρρώστους. Μην ξεχάσετε και τους τεμπέληδες. Και τον κουμπάρο που θέλει να βάλει χέρι στο χωραφάκι και τον γαμπρό που έχει φάει τη προίκα της κόρης, το αφεντικό που δεν δίνει αύξηση και τον υπάλληλο που έκλεψε. Ναρκομανείς όλοι. Για την κάθαρση ρε γαμώτο.

Στο περίφημο ντιμπέϊτ που έγινε πριν από λίγες μέρες στην Αμερική μεταξύ Τραμπ και Χίλαρι, σε ερώτηση για την ανεργία, ο Τραμπ είπε το εξής καταπληκτικό. Οι μεξικανοί στις ΗΠΑ είναι σχεδόν το 20% του πληθυσμού. Αναμεσά τους υπάρχουν παράνομοι, ημιπαράνομοι, αυτοί που πήραν υπηκοότητα γιατί γεννήθηκαν στις ΗΠΑ και οι νόμιμοι από νόμους που έφτιαξαν «επίτηδες» οι δημοκρατικοί. Αν τους διώξουμε όλους αυτούς – είπε ο Τραμπ – έχουμε υπερκαλύψει το ποσοστό ανεργίας της Αμερικής. Αυτό το λέει ο εγγονός ενός μετανάστη που επειδή μάλιστα ντρέπεται να πει ότι ο πάππους του ήταν Γερμανός όχι από τα καλύτερα δείγματα, με ύποπτη περιουσία που έφερε στις ΗΠΑ, λέει αφήνοντας αόριστα υπονοούμενα ότι είναι Σουηδός. Και φυσικά άφησε το υπονοούμενο πόσο καλύτερα θα είναι όταν διωχτούν κι όλοι οι Άραβες και μουσουλμάνοι.

Εγώ λέω να το συνεχίσει. Να φύγουν Έλληνες, Ιταλοί, ιρλανδοί, βρετανοί και Σκανδιναβοί. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι πριν το 50 παράνομα μπήκαν στη χωρά. Και που ξέρεις ίσως στο τέλος να μείνουν αυτοί που πραγματικά τους ανήκει η γη. Αλλά δεν θα γίνει ποτέ αυτό έτσι δεν είναι; Γιατί οι παππούδες του Τραμπ κι όλοι αυτοί οι παππούδες κάνανε γενοκτονία στην Αμερική όπως και οι αντίστοιχοι Αυστραλοί – κι αυτοί θέλουν να φύγουν οι μετανάστες – και δεν έχει μείνει κανένας αυτόχθονας.

Έχω μάλιστα και μια ακόμα καλύτερη ιδέα. Να περάσουν όλοι οι πολίτες της χώρας τεστ DNA κι όποιος δεν έχει αίμα Σιού ή Απάτσι να τον διώχνουν και μετά θα δείτε που θα πάνε τα ποσοστά ανεργίας. Στο -599% θα πάνε!!! Μάλιστα λέω να το φέρουν και στην Ελλάδα και να κάνει ο Κασιδιάρης πρώτος να δούμε από ποιο μέρος της ανατολίας κρατάει κι αυτουνού του γελοίου …αρίου η σκούφια.

Το θέμα είναι όμως όχι ότι οι κύριοι Τραμπ και Ντουτέρτε πληθαίνουν και μάλιστα απελπιστικά, ο Σόϊνι στη Φιλανδία, αυτός ο Ούγκο (στη κυριολεξία ουγκ) στην Ουγγαρία, ο Ερντογκάν στη Τουρκία και τόσοι άλλοι αλλά παράλληλα ότι πληθαίνουν και όσοι βρίσκουν κάποια …αλήθεια σε αυτά που λένε αυτοί οι ουκ. Έχω κουραστεί να ακούω επιχειρήματα αυτής της μορφής κι από τους πιο νηφάλιους. Επιχειρήματα που αν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, οι επιπτώσεις θα ήταν ολέθριες ακόμα ή ίσως και κυρίως, και γι’ αυτούς που τις εκφράζουν.

Και ξέρετε κάτι το τελευταίο καιρό …νιώθω περικυκλωμένος και όλο και πιο μόνος!!!

Θάνος Καλαμίδας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s