Οδηγίες προς ναυτιλλομένους, ουπς μετανάστες!

Δυστυχώς και μετά την επίθεση των μνημονίων, πολλοί νέοι άνθρωποι ξεκίνησαν την αναζήτηση ενός καλυτέρου μέλλοντος, όσο πιο μακριά γίνεται από την Ελλάδα. Τόσο μακριά, που έχουν φτάσει στο Βόρειο Πόλο. Κάπου εκεί βρήκαν κι εμένα.

Ovi_greece_0716_092aΚι άρχισα να απαντώ σε μέιλ με πολλές ερωτήσεις, μερικές φορές και με απαιτήσεις. Όταν πια τα μέιλ πλήθυναν, έγραψα μια σειρά από κείμενα στο προσωπικό μου μπλογκ, αλλά κι αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι έγραψα άρθρα. Και το επαναλάμβανα κάθε λίγα χρόνια, με όποιο ελληνικό έντυπο έτυχε να συνεργαστώ κατά περιόδους. Εδώ πια, είδα τα κείμενά μου μεταφρασμένα από κάποιον άλλο από τα ελληνικά στα αγγλικά, που για όποιον γνωρίζει εμένα και τη δουλειά μου, ήταν μεγάλη ειρωνεία. Οδηγίες για ναυτιλλομένους λοιπόν ή καλύτερα, οδηγίες για μετανάστες με προορισμό τη Σκανδιναβία.

Τελικά αποφάσισα να εκσυγχρονιστώ και να γίνω.. EBook!

Στο βιβλίο, που μπορείτε να κατεβάσετε πάντα ΔΩΡΕΑΝ από τα ράφια του Ovi magazine, εκτός από τα ενημερωτικά άρθρα για τα πώς και πού, θα βρείτε συμπληρωματικά κάποιες πληροφορίες για την ιστορία, την κοινωνική και την πολιτική κατάσταση στη Σκανδιναβία, αυτήν τη στιγμή. Όπως αναφέρω και στο βιβλίο, κατά περιόδους θα προσπαθώ να το ενημερώνω ή, αν υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές, να το συμπληρώνω.

Προς το παρόν, καλό διάβασμα για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα. Ελπίζω να βοηθήσει, όμως να θυμάστε, η χώρα της επαγγελίας δεν υπάρχει πουθενά!

Το βιβλίο το κατεβάζετε – πάντα ΔΩΡΕΑΝ – ΕΔΩ!

Θάνος Καλαμίδας

life_44

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s