Καλωσήρθατε στο Ovi Greece

ovicover_20_12_15Η σημερινή μέρα είναι ημέρα γιορτής για το Ovi magazine. Έντεκα (11) χρόνια ζωής. Έντεκα χρόνια στο χωρόχρονο του διαδικτύου πρέπει να αντιστοιχούν με αιώνες πραγματικής ζωής. Έντεκα χρόνια.

Θυμάμαι όταν ξεκινούσαμε σταδιακά ήρθαμε σε επαφή με άλλα διαδικτυακά περιοδικά. Με τον καιρό χτίσαμε συνεργασίες, ακόμα και φιλίες. Οι φιλίες έμειναν τα περιοδικά χαθήκαν. Οι απαντήσεις πολλές, κατ’ εμένα η κυριότερη η έλλειψη σοβαρότητας στην αντιμετώπιση του περιοδικού. Οι περισσότεροι θώρησαν ότι ένα ψηφιακό περιοδικό είναι εύκολο. Λάθος. Ένα ψηφιακό περιοδικό είναι ότι ακριβώς ένα κανονικό τυπωμένο περιοδικό πλην το τύπωμα.

Δυστυχώς το λάθος συνεχίζεται και έτσι μετά από έντεκα χρόνια συνεχίζουμε να βλέπουμε ψηφιακά περιοδικά να ζουν σαν διάτονες αστέρες 15 διαδικτυακά λεπτά διασημότητας. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Στην Ελλάδα οι πολλοί είδαν το διαδίκτυο σαν ευκαιρία αρπαχτής. Θεωρήσαν ότι είναι ένα μέσο που δεν χρειάζεται να κουραστείς, να δουλέψεις, να παρουσιάσεις κάτι ουσιαστικό, το θεωρήσαν ένα παιχνίδι για εύκολο χρήμα. Και πραγματικά κάποιοι στην αρχή βγάλανε χρήμα. Οι ίδιοι ακριβώς είναι που κατέστρεψαν το διαδίκτυο στην Ελλάδα. Το έκαναν ένα ξέφραγο αμπέλι ευκαιριακών «δημοσιογράφων» και «ειδικών», ένα γήπεδο για να πιέσουν, να εκβιάσουν και σταδιακά να το κάνουν σαν μέσο αμφισβητήσιμο και ανεπίκαιρο. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκινάμε αυτή τη προσπάθεια. Το Ovi είναι ήδη γνωστό εκτός Ελλάδος. Περιοδικό άποψης, τέχνης, περιβάλλοντος και κοινωνικής επέμβασης. Περιοδικό αναφορά για διαδικτυακούς κόμβους κύρους όπως το BBC, η Wikipedia, σειρά πανεπιστημιακών και πανεπιστήμια όπως του Σίδνεϋ, του Μαϊάμι, της Νέας Υόρκης, διεθνή ινστιτούτα σκέψης, οργανώσεις με παγκόσμια δράση και οργανισμούς.

Όλα αυτά είναι μια πολύ πραγματική και όμορφη βιτρίνα, αυτό όμως που είναι το σημαντικό είναι το γεγονός ότι στη βάση του το Ovi παραμένει αυτό που ήταν 11 χρόνια πριν. Ένα περιοδικό άποψης, τέχνης, περιβάλλοντος και κοινωνικής επέμβασης. Ένα περιοδικό που υπερασπίζεται τη δημοκρατία όχι μόνο σαν πολίτευμα αλλά σαν τρόπο ζωής μέσα στη καθημερινότητα μας και υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου.

Και αυτή τη στιγμή και τα δυο είναι πολύ σημαντικά. Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου γιατί όχι μόνο κάποιοι παίζουν – κυριολεκτικά παίζουν – με ανθρώπινες ζωές αλλά και γιατί έχει γίνει η αφορμή να εμφανιστεί η πιο σκοτεινή πλευρά της Ευρώπης και γενιά της «πολιτισμένης και δημοκρατικής» δύσης. Στην Ελλάδα ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και τα υπόλοιπα κοινωνικά παράσιτα που αποτελούν την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι απλά η βιτρίνα ενός κόσμου που κρύβει το φασισμό και το ρατσισμό του και το κάνει κρυμμένος πίσω από πολιτικά κόμματα, καναπέδες και εσκεμμένα παραπληφοριακά ΜΜΕ.

Το Ovi δεν είναι ειδησεογραφικό περιοδικό, ούτε της αρχής copy-paste. Είναι ένα περιοδικό που πιστεύει ότι με την σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση ο φασισμός και ο ρατσισμός καταπολεμούνται και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε με το ελληνικό κομμάτι του που ξεκινάει σήμερα.

Καλωσήρθατε λοιπόν στο Ovi Greece και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε και στις προσδοκίες σας και σε ότι έχει χτίσει σε έντεκα χρόνια το Ovi magazine σε διεθνές επίπεδο.

YΓ Στην εικόνα το σημερινό εορταστικό εξώφυλλο του Ovi magazine με εικόνες από εξώφυλλα από τα θεματικά τεύχη του περιοδικού. Από το πρώτο το 2004 μέχρι το τελευταίο του 2015.

Θάνος Καλαμίδας

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Καλωσήρθατε στο Ovi Greece

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s